ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

0 Μάθε καλύτερα το σκύλο σου

Ο “Γητευτής των Σκύλων” Cesar Millan, μιλάει στο ΟΝΕΜΑΝ για τα πράγματα που κάθε ιδιοκτήτης θα πρέπει να γνωρίζει

0
Όταν ο Cesar Millan ταξίδεψε από το Μεξικό στην Αμερική βρήκε εκεί μια χώρα με τεράστια αγάπη για τα σκυλιά, την οποία κι ο ίδιος μοιραζόταν. Από πιτσιρικάς που φρόντιζε τα ζώα στη φάρμα του παππού του στο Μεξικό, εξελίχθηκε στον πιο διάσημο εκπαιδευτή σκύλων στον κόσμο, χάρη στην τηλεοπτική του εκπομπή “Ο Γητευτής των Σκύλων”.
“Στην Αμερική έχουν μια διαφορετική κατανόηση για τους σκύλους,” μας είπε όταν μιλήσαμε μαζί του τηλεφωνικά. “Μπορεί να τους αγκαλιάσεις, να τους μιλήσεις. Τότε τους αγάπησα πραγματικά. Όταν πήγα στην Αμερική.”

Μας έρχεται στο μυαλό μια εικόνα από κάποια τυχαία μπλοκμπαστεριά του αμερικάνικου σινεμά, όπου καταστρέφεται το σύμπαν αλλά ο ήρωας πασχίζει να σώσει ένα σκύλο ή μια γάτα, και κατανοούμε απόλυτα αυτό που εννοεί ο Cesar για την αγάπη της Αμερικής απέναντι στα ζώα. “Οι σκύλοι παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο στις ζωές τους,” συμπληρώνει. “Πας στην Αμερική και βλέπεις πως έχουν εικόνες από σκύλους, κρεβάτια, νεκροταφεία ακόμα. Πάρτι γενεθλίων!”, λέει με ενθουσιασμό στην φωνή του. “Βασικά οτιδήποτε μπορεί να έχει ένας άνθρωπος, το δίνουν και σε ένα σκύλο.”


Το χάρισμα του ίδιου είναι ένα τρομερό ένστικτο στο να μπορεί να επικοινωνεί με τα σκυλιά, οπότε ταίριαξε τέλεια στην Αμερικάνικη κουλτούρα. Στην εκπομπή του “Ο Γητευτής των Σκύλων” ταξιδεύει σε όλη τη χώρα, γνωρίζει σκυλιά με προβλήματα, τα εκπαιδεύει μαζί με τους ιδιοκτήτες τους, και μοιράζεται την τεχνική του για ισορροπημένα σκυλιά που αποτελείται από το τρίπτυχο "εξάσκηση, πειθαρχία, τρυφερότητα". Χωρίς προηγούμενη γνώση για κάθε περίπτωση, ο Cesar καταφέρνει να δημιουργεί συγκλονιστικές αλλαγές συμπεριφοράς με την ήρεμη δύναμή του.
Βρήκαμε τον Cesar Millan στο τηλέφωνο και τον ρωτήσαμε μερικά βασικά πράγματα που κάθε ιδιοκτήτης πρέπει να γνωρίζει.

The Dog Whisperer comes to Nat Geo Wild! από NatGeoChannel


Ποιο είναι το πιο συναρπαστικό πράγμα στους σκύλους;
Για μένα, η απλότητά τους. Μπορεί να μιλάς όσο θες και σε προσέχουν απόλυτα. Ό,τι κι αν θες να κάνεις, όπου κι αν θες να πας, δε θα σου πουν ποτέ όχι. Δεν υπάρχει καμία συζήτηση. Αν εγώ κι εσύ γίνουμε φίλοι, θα το κουβεντιάσουμε, θα διαφωνήσουμε, θα πεις ότι δε θες αυτό, δε σου αρέσει εκείνο το μέρος - ο σκύλος μου δε μου έχει πει ποτέ τέτοιο πράγμα!

Τι μπορείς να καταλάβεις για έναν ιδιοκτήτη από τον σκύλο του;
Οι τυπάδες που έχουν μηχανή Χάρλεϊ και φοράνε δερμάτινα και έχουν τατουάζ, δεν έχουν ποτέ δυνατούς σκύλους. Έχουν πάντα μικρούς. Όλοι οι άνθρωποι γεμίζουν κάποιο κενό που έχουν. Όπως για παράδειγμα, κάποιοι πολύ ισχυροί πελάτες που έχω, δεν έχουν ποτέ μεγάλο σκύλο. Ποτέ! Έχουν πάντα κάτι γλυκά σκυλάκια. Μιλάμε για δισεκατομμυριούχους τώρα. Δεν έχουν Ροτβάιλερ, Γερμανικό Λυκόσκυλο κλπ. Έχουν μικρούς σκύλους επειδή τους λείπει η απαλότητα. Μπορούν με αυτούς να είναι τρυφεροί όπως δε μπορούν μπροστά σε άλλους ανθρώπους, επειδή απαιτείται από αυτούς να μοιάζουν πάντα δυνατοί και ισχυροί.

Ποιο είναι το πιο συχνό λάθος που κάνουμε;
Το πιο συχνό αυτή τη στιγμή, κι αυτό συμβαίνει παντού, είναι η εντύπωση πως ορισμένοι σκύλοι είναι γεννημένοι δολοφόνοι. Όπως πχ τα πίτμπουλ ή τα ροτβάιλερ. Ότι αυτές οι ράτσες είναι δολοφόνοι. Άρα πρέπει, ξερωγώ, να τους σκοτώσουμε. Πολύ μεγάλο λάθος. Βλέπει κάποιος στο δρόμο κάποιον να βγάζει βόλτα ένα πίτμπουλ και στρίβει να πάει αλλού. Κανονικός ρατσισμός!

Αν έδινες μία συμβουλή σε έναν νέο ιδιοκτήτη ποια θα ήταν;
Είναι συνδυασμός. Δεν μπορεί να είναι μόνο μία γιατί έχει να κάνει με μια ακολουθία αντιδράσεων στον εγκέφαλο. Αλλα πρώτον, να προσέχεις τη δική σου νοητική κατάσταση και την ενέργειά σου όταν είσαι μπροστά στον σκύλο σου. Δε θες να του βγάλεις μια λάθος αντίδραση. Και όταν συναντάς έναν σκύλο για πρώτη φορά, μην τον αγγίζεις επιθετικά, μην του κάνεις οπτική επαφή. Άσε τον σκύλο να έρθει σε σένα, μην πηγαίνεις εσύ σε αυτόν.

Αγαπάς τα ζώα γενικότερα;
Ναι, κοίτα. Κάποιοι άνθρωποι αγαπούν τις ταραντούλες και τα φίδια. Το να αγαπάς τα ζώα δε σημαίνει ας πούμε πως πρέπει να μένεις και μαζί τους. Εγώ τα θαυμάζω όλα. Το να αγαπάς τα ζώα σημαίνει να τα θαυμάζεις και να θες ό,τι καλύτερο για αυτά. Προσωπικά προτιμώ τα ζώα με τα οποία μπορείς να ζήσεις στον ίδιο χώρο, ξέρεις. Εγώ ας πούμε δε μπορώ να ζήσω μαζί με γάτες. Δεν είχα ποτέ στη ζωή μου γάτα. Θα μπορούσα να έχω ένα λάμα, μια ζέβρα, έναν ελέφαντα. Αλλά οι γάτες δε με τραβάνε.

Έχει να κάνει με τη σχέση σκύλου και γάτας;
Όχι όχι όχι, αυτό δεν υπάρχει. Μάλιστα στην εκπομπή, στη διαδικασία εκπαίδευσης ενός σκύλου, έφερα μια γάτα στο σπίτι μου. Για δύο μήνες. Ο σκύλος έγινε φίλος με τη γάτα. Για αυτόν το έκανα. Ο σκύλος πρέπει να μάθει πως αν κάτι δε το σκοτώνεις, μπορείς να το αγαπήσεις. Οπότε το έκανα για τον σκύλο. Αλλά για μένα ήταν πολύ δύσκολο.

Μπορεί ένας γέρος σκύλος να μάθει καινούρια κόλπα;
Από τη στιγμή που δεν βρίσκεται σε σωματικό πόνο, ναι. Μπορεί. Όταν γνώρισα την Oprah ας πούμε, είχε ένα σκύλο 11 χρόνων, και τον εκπαίδευσα. Από τη στιγμή που δεν πονάει, δεν παίρνει φάρμακα, τότε ναι, μπορεί να του μάθεις οτιδήποτε.

Ποια είναι η πιο περήφανη στιγμή που είχες ως εκπαιδευτής;
Όταν το Nat Geo μου είπε ότι θέλουν να κάνω μια τηλεοπτική σειρά. Δεν έχει κάθε εκπαιδευτής μια τέτοια ευκαιρία για μια επιτυχημένη σειρά. Το National Geographic είναι ένα από τα σημαντικότερα brands στον κόσμο. Εξάλλου όλοι θέλουν να έχουν μια σειρά στην τηλεόραση εδώ στην Αμερική.

Ο “Γητευτής των Σκύλων” προβάλλεται στο Nat Geo κάθε Κυριακή στις 12 το μεσημέρι.
http://www.oneman.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...