ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

0 Οι χειρότερες μητέρες του ζωικού βασιλείου

Πολλοί από εμάς μπορεί να πιστεύουμε πως οι μητέρες μας έχουν κάνει κάποια λάθη, αλλά τα λάθη τους δεν συγκρίνονται με τίποτα με αυτές τις 9 μητέρες του ζωικού βασιλείου που θα δείτε παρακάτω.


Βέβαια, έτσι τα βλέπουμε εμείς με τα δικά μας μάτια, γιατί στην φύση κάποιος λόγος θα υπάρχει που αντιδρούν έτσι οι μητέρες.

1. Φώκιες Harp

Οι μητέρες αυτών των μικρών είναι εξαιρετικά προστατευτικές για τους πρώτους 12 ημέρες. Στην πραγματικότητα, δεν τρώνε καθόλου κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου αλλά μόλις τελειώσει το τάισμα του μικρού, η μητέρα το εγκαταλείπει και είναι έτοιμη να ζευγαρώσει ξανά. Σε αντίθεση με άλλα είδη, τα μικρά αυτού του είδους φώκιας δεν μπορούν να επιβιώσουν μόνα τους. Παραμένουν πάνω στον πάγο για ενάμιση μήνα και είναι εξαιρετικά ευάλωτα στα αρπακτικά. Τουλάχιστον το 30% των νεογνών πεθαίνουν κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους τους.

2. Κούκος

Ίσως η πιο διάσημη κακή μητέρα! Η μητέρα-κούκος ξεγελάει άλλα πουλιά να μεγαλώνουν τα μικρά της γεννώντας τα αυγά της σε φωλιές άλλων πουλιών και αυτή τριγυρνά ελεύθερη. Ο μικρός κούκος είναι και αγνώμονας! Επειδή αναπτύσσεται ταχύτερα από τους πραγματικούς απόγονους των άλλων πουλιών, διώχνει τους μικρότερους νεοσσούς από τη φωλιά.

3. Σπουργίτι

Οι περισσότερες γυναίκες γίνονται έξαλλες αν ο σύζυγός τους τους απατείσει. Το θηλυκό σπουργίτη το προχωράει ακόμα παραπέρα. Αναζητά φωλιές άλλων θηλυκών που ζευγάρωσαν με τον σύντροφό της και σκοτώνει τους νεοσσούς!

4. Πάντα

Αν και το παρουσιαστικό τους δεν μας προκαλεί αρνητικά, στην πραγματικότητα οι γονείς πάντα είναι πολύ αμελείς. Παρά το γεγονός πως τα πάντα συχνά γεννούν δίδυμα, αυτοί προσέχουν μόνο το ένα νεογέννητο. Η μητέρα-πάντα θα επιλέξει το πιο αδύναμο από τα δύο μωρά και θα το αγνοήσει.

5. Μαύρες αρκούδες

Η μαύρη αρκούδα γεννά δύο ή τρία μικρά κάθε φορά. Όταν όμως γεννήσει μόνο ένα, η μητέρα συχνά το εγκαταλείπει, αποφασίζοντας ότι δεν αξίζει τον κόπο να μεγαλώσει μόνο ένα μωρό.

6. Μαύρος αετός

Κάθε μητέρα με περισσότερα από ένα παιδιά πάντα χωρίζουν τα μικρά αδέρφια όταν μαλώνουν. Δεν ισχύει το ίδιο όμως στην περίπτωση του μαύρου αετού. Η μαμά βλέπει συχνά τα μικρά της να τσακώνονται αλλά ποτέ δεν τα χωρίζει, ακόμα και όταν το μεγαλύτερο και ισχυρότερο καταλήγει να σκοτώσει τα μικρότερα αδέρφια του.

7. Κουνέλια

Αν έχετε σκεφτεί ποτέ πως η μητέρας σας δεν είχε αρκετό χρόνο για σας, όταν ήσασταν μικρά, να χαίρεστε που δεν γεννηθήκατε λαγουδάκι! Η μητέρα εγκαταλείπει αμέσως το λαγούμι της μετά τον τοκετό και απλά περνάει μια βόλτα για λίγα λεπτά κάθε μέρα, προκειμένου να ταΐσει τα μικρά. Μετά από ένα μήνα σχεδόν, τα μικρά αφήνονται στην τύχη τους.

8. Σκαθάρια Burying

Οι προνύμφες αυτού του σκαθαριού ζουν στα κουφάρια ποντικιών και τρέφονται καθώς η μητέρα καταναλώνει το νεκρό πλάσμα και το δίνει στα παιδιά της. Δυστυχώς, δεν υπάρχει αρκετός κρέας σε ένα ποντίκι για όλους. Έτσι όσα δεν προλαβαίνουν να τα ταΐσει η μητέρα τους τα τρώει η ίδια!

9. Σαύρες Skink


Τι κάνει μια προστατευτική μητέρα σαύρα για να προστατέψει τα αυγά της όταν υπάρχουν πάρα πολλά αρπακτικά τριγύρω; Τα τρώει πριν ακόμα εκκολαφθούν!

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...