ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

0 Πεζοπορία: Σας γεμίζει ενέργεια και ευεξία

Τα οφέλη της πεζοπορίας στην υγεία είναι σημαντικά. Καταρχήν η επαφή με τη φύση σας γεμίζει ενέργεια και ευεξία, γυμνάζονται έντονα τα πόδια, «καίγεται» σωματικό λίπος και βελτιώνονται οι παλμοί της καρδιάς.

Ταυτόχρονα, η πεζοπορία στη φύση βοηθά το αναπνευστικό σύστημα, ενώ απομακρύνει το στρες που μας προκαλεί η πολύβουη και μολυσμένη πόλη.

Εκτός από το γεγονός ότι είναι μια πολύ καλή άσκηση, το «trekking» δίνει τη δυνατότητα να πλησιάσει κάποιος τις ομορφιές της φύσης με δραστηριότητες, όπως η παρατήρηση πουλιών και φυτών. Ταυτόχρονα, οι πιο τολμηροί θα έχουν την ευκαιρία να ασχοληθούν με άλλες παράλληλες δραστηριότητες, όπως η αναρρίχηση βράχου, το canyoning (διάσχιση φαραγγιών με τη βοήθεια σχοινιών) κ.ά.

Για τους Αθηναίους που δεν έχουν χρόνο για μεγάλες αποδράσεις υπάρχουν εξαιρετικές εναλλακτικές προτάσεις εντός του αττικού λεκανοπεδίου. Τα γύρω βουνά της Πάρνηθας, του Υμηττού και της Πεντέλης είναι γεμάτα υπέροχα ορεινά μονοπάτια ανάμεσα σε πυκνά δέντρα και με αμέτρητα είδη φυτών και λουλουδιών. Όσοι, ωστόσο, δεν έχετε εμπειρία ορεινής πεζοπορίας, μπορείτε να δοκιμάσετε την αντοχή σας στον κοντινό λόφο του Λυκαβηττού, σε μια πεζοπορία 2,5 χιλιομέτρων. Το Λυκαβηττό προτιμούν και αρκετοί «mountain bikers», για μια γρήγορη βόλτα, χωρίς να χρειαστεί να φύγουν από την πόλη.



Ωστόσο για όσους θέλουν να βγουν εκτός Αθηνών, υπάρχουν πολλές διαφορετικές διαδρομές. Μια από αυτές είναι η διαδρομή προς την Πάρνηθα, το μεγαλύτερο βουνό της Αττικής, το οποίο απέχει μόλις 30 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας. Τα ορεινά μονοπάτια του είναι σηματοδοτημένα και συντηρημένα και σας δίνουν την ευκαιρία να γνωρίσετε κάποια από τα 1.200 είδη φυτών και τα 120 είδη πουλιών και θηλαστικών του Εθνικού Δρυμού της Πάρνηθας.

Στην περιοχή υπάρχουν και αρκετά ενδιαφέροντα σπήλαια. Η Πάρνηθα προσφέρει πολλές επιλογές περιπέτειας στη φύση, τόσο για αρχάριους όσο και για έμπειρους trekkers και mountain bikers, ενώ παράλληλα διαθέτει και αρκετές καθαρά ορειβατικές διαδρομές. Στην Πάρνηθα υπάρχουν δύο ορειβατικά καταφύγια, στις θέσεις Μπάφι και Φλαμπούρι.

Ένα σημείο κατάλληλο για πεζοπορία και mountain biking είναι ο Εθνικός Δρυμός Μαραθώνα-Σχοινιά, που βρίσκεται κοντά στην αρχαία τοποθεσία όπου έγινε η γνωστή μάχη του Μαραθώνα. Στο δάσος από κουκουναριές υπάρχουν 370 ποικιλίες φυτών και 140 είδη πουλιών, αρκετά από τα οποία είναι σπάνια. Στην περιοχή μπορείτε να επισκεφθείτε και την τεχνητή λίμνη του Μαραθώνα.

Πηγή
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...