ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012

0 Ηλεία: Ζουν στα λυόμενα, τέσσερα χρόνια μετά τον σεισμό

Στην 8η Ιουνίου του 2008 γυρνούν σήμερα οι μνήμες, την ημέρα που ο εγκέλαδος επισκέφθηκε για άλλη μία φορά το νομό Ηλείας. Τα 6,5 Ρίχτερ του σεισμού, με επίκεντρο την ευρύτερη περιοχή της Ανδραβίδας, «ταρακούνησαν» την Ηλεία και την Αχαΐα προκαλώντας εκτεταμένες καταστροφές, ενώ υπήρξαν δύο θύματα και περισσότεροι από...200 τραυματίες.

Πριν τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τις φονικές και καταστροφικές πυρκαγιές του 2007, η Ηλεία δέχτηκε και πάλι το «χτύπημα» της φύσης με περισσότερα από 15 χωριά και πόλεις να έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές στο νομό αλλά και στην Αχαΐα, ενώ τρία από αυτά εκκενώθηκαν λόγω του κινδύνου κατολισθητικών φαινομένων σε ενδεχόμενο μετασεισμό.


Τέσσερα χρόνια μετά ζουν στα λυόμενα


Τέσσερα χρόνια μετά, στην τοπική κοινότητα Νησίου στην περιοχή της Βουπρασίας του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης, που «χτυπήθηκε» από το σεισμό του Ιουνίου του 2008, υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που ζουν σε λυόμενες κατοικίες, αφού καθυστέρησαν οι διαδικασίες για να πάρουν τα χρήματα της κρατικής αρωγής.

Πολλά σπίτια στο Νησί παραμένουν ημιτελή, ενώ οι κάτοικοι βιώνουν όπως τονίζουν την εγκατάλειψη...

http://kafeneio-gr.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...