ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

0 Τα αιολικά πάρκα επηρεάζουν την κλιματική αλλαγή

Η περιβόητη πράσινη ανάπτυξη μπορεί τελικά να κάνει κακό στον πλανήτη!

Αυτό μας λένε τα τελευταία στοιχεία, που θέλουν τις «πεντακάθαρες», και  φιλικές προς το περιβάλλον ανεμογεννήτριες ανανεώσιμης ενέργειας, να συνεισφέρουν στην παγκόσμια υπερθέρμανση.

Το πρόβλημα δημιουργείται επειδή οι τεράστιες προπέλες τους, προκαλούν μεγαλύτερη του κανονικού κυκλοφορία του αέρα.

Αυτό σημαίνει, ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας, ο ζεστός αέρας στα υψηλότερα στρώματα να τραβιέται προς τα κάτω, και να αναμιγνύεται με τις πιο ψυχρές θερμοκρασίες του εδάφους.

Το αποτέλεσμα είναι υψηλότερες θερμοκρασίες.

Οι δορυφόροι έχουν αποδείξει ότι ο αέρας σε μερικές περιοχές του Τέξας, όπου και βρίσκονται τέσσερα από τα μεγαλύτερα πάρκα αιολικής ενέργειας στον κόσμο, αυξήθηκε σε θερμοκρασία περίπου 1.4 βαθμούς κελσίου από την εποχή που δημιουργήθηκαν τα πάρκα αυτά.

Οι ειδικοί όμως δεν είναι ακόμη απόλυτα σίγουροι, αφού όπως λένε η υπερθέρμανση που παρατηρείται είναι τοπικής εμβέλειας, και με μικρή συνεισφορά στην γενικότερη υπερθέρμανση που ακόμη μελετάται.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...