ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

0 Οι πιο συναρπαστικές διαδρομές πεζοπορίας



Ξεχάστε όλα τα μεταφορικά μέσα και εμπιστευτείτε τα δυο σας πόδια. Αυτές είναι οι πλέον ονειρικές τοποθεσίες για hiking. Άλλωστε, οι περισσότεροι από αυτούς που ταξιδεύουν συχνά θα σας πουν ότι ο καλύτερος τρόπος να γνωρίσετε έναν τόπο είναι να τον περπατήσετε.


South West Coast Path, Ηνωμένο Βασίλειο







Το μονοπάτι αυτό δημιουργήθηκε από τις αστυνομικές αρχές που περιπολούσαν τη νότια ακτογραμμή λόγω του λαθρεμπορίου τον 19ο αιώνα στην Αγγλία. Σήμερα αποτελεί το μεγαλύτερο εθνικό μονοπάτι του Ηνωμένου Βασιλείου και περνάει από κάθε όρμο, κάθε κόλπο και κάθε μικρό ψαροχώρι σε Σόμερσετ, Κόρνγουολ, Ντόρσετ και Ντέβον. Είναι χωρίς αμφιβολία μία διαδρομή-προορισμός στον οποίο μπορείτε να περάστε ολόκληρες τις διακοπές σας. Χρειάζονται 8 εβδομάδες συνεχές περπάτημα, καθώς και 35.000μ. αναρρίχηση για να φτάσετε στο τέλος του. Μήκος: 1.008χλμ.

Waitukubuli National Trail, Dominica, Καραϊβική




Η Dominica είναι το πρώτο νησί που ανακάλυψε ο Χριστόφορος Κολόμβος στο ταξίδι του προς τη Νέα Γη. Βρίσκεται νοτιοανατολικά της Γουαδελούπης και έχει δικαιολογημένα διατηρήσει το παρατσούκλι «Η νήσος της φύσης στην Καραϊβική», αφού εκεί η άγρια φύση βασιλεύει ακόμα. Η διαδρομή της από το Scotts Head για Cabrits έχει γίνει θρυλική ανάμεσα σε πεζοπόρους όλου του κόσμου, διότι περνάει μέσα από εντυπωσιακά τροπικά δάση όπου το πιο πιθανό να αντικρύσει εκεί είναι παπαγάλους παρά άλλους ανθρώπους. Η διαδρομή είναι χωρισμένη σε 14 τμήματα, μπορείτε να διαλέξετε μερικά και να τα ακολουθήσετε ή, αν είστε κάπως πιο τολμηροί (και έχετε γερές αντοχές), να διανύσετε ολόκληρη την απόσταση. Η θέα της άγριας παρθένας φύσης θα σας ανταμείψει με το παραπάνω. Μήκος: 184χλμ.

Trans Canada Trail, Καναδάς






Δεν πρόκειται για μία διαδρομή αλλά για μία συλλογή από πολλά μονοπάτια. Είναι κάτι σαν έργο υπό κατασκευή: αυτή τη στιγμή αποτελείται από 400 μικρά μονοπάτια προς κάθε κατεύθυνση. Μπορείτε να διαλέξετε από περιπάτους ανάμεσα στις μουριές στη Nova Scotia ή στην καρδιά της εποχής της χρυσοθηρίας στο Yukon. Αν πάλι έχετε ένα πολύ καλό ζευγάρι μπότες και δεν έχετε τι να κάνετε για 1-2 χρόνια, μπορείτε να ακολουθήσετε όλα τα μονοπάτια. Είναι κάτι σαν το πρωτάθλημα βαρέων βαρών του hiking και απευθύνεται σε «επαγγελματίες» του σπορ. Μήκος: 22.000χλμ.


Bibbulmun Track, Δυτική Αυστραλία



Σαν να ταξιδεύετε στο παρελθόν της Αυστραλίας παίρνοντας μία γεύση από την ιστορία του τόπου χωρίς να στερήστε υποτυπώδεις ανέσεις της σημερινής ζωής. Πάνω στα μονοπάτια της διαδρομής από Kalamunda προς Albany απεικονίζεται το θρυλικό Aussie, ένα μεγάλο μυθικό ερπετό στα χρώματα του ουράνιου τόξου που έχει τις ρίζες του βαθιά στην παράδοση των Αμπορίτζινι. Το τοπίο είναι γεμάτο από δάση, λόφους από γρανίτη και φυσικά, τις νότιες παραλίες της χώρας που ανοίγονται στον ωκεανό. Υπάρχουν χώροι για κάμπινγκ κάθε 20χλμ. που μπορούν να κάνουν την εμπειρία πιο εύκολη και ευχάριστη. Προσοχή πάντα στα φίδια. Μήκος: 964χλμ.

Great Himalaya Trail, Νεπάλ








Αν θέλετε να κάνετε mountain hiking σίγουρα δεν υπάρχει καλύτερο μέρος. Η διαδρομή που επισήμως άνοιξε το 2010 διασχίζει το μέρος των Ιμαλαίων που ανήκουν στο Νεπάλ. Η εμπειρία δεν μπορεί να συγκριθεί με οτιδήποτε άλλο στον κόσμο: ατελείωτα χιλιόμετρα από δάση ροδόδεντρων, λίμνες, ψηλές και απόκρημνες κορυφές και αποκομμένα μικρά ορεινά χωριουδάκια. Μπορείτε να διαλέξετε ένα από τα πολλά τμήματα της διαδρομής για να πάρετε μία ιδέα ή να τη διανύσετε ολόκληρη, από Kanchenjunga μέχρι Humla, κάτι που μπορεί να σας πάρει γύρω στις 160 μέρες αλλά θα το θυμόσαστε για την υπόλοιπη ζωής σας. Μήκος: 1.700χλμ.

Continental Divide Trail, ΗΠΑ




Η διαδρομή ενώνει το Νέο Μεξικό με τη Μοντάνα περνώντας από τη ραχοκοκαλιά της Αμερικής. Ακολουθώντας τα Rocky Mountains, διασχίζοντας τα badlands του Νέου Μεξικού, δίπλα από τις ερημωμένες από την εποχή της χρυσοθηρίας πόλεις του Κολοράντο, και καταλήγοντας στους ορεινούς όγκους γρανίτη στη Μοντάνα. Μόνο το 70% του μονοπατιού είναι προσβάσιμο, το υπόλοιπο έχει υποστεί μεγάλες ζημιές από κατολισθήσεις και πλημμύρες (αν και δεν είναι λίγοι αυτοί που το έχουν περπατήσει ολόκληρο). Μήκος: 4,960χλμ.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...