ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

0 Παράξενα πλάσματα της θάλασσας που δεν έχετε ξαναδεί

Θαλάσσια πένα
Οι θαλάσσιες πένες είναι υδρόβια ζώα (κνιδάρια) και απαντώνται σε τροπικές και υποτροπικές θάλασσες. Μερικές φορές έχουν έντονα χρώματα. Η πορτοκαλί θαλάσσια πένα είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. 
Σπάνια βρίσκονται σε βάθη μικρότερα από 10 μέτρα. Προτιμούν τα πιο βαθιά νερά, όπου οι αναταράξεις είναι δύσκολο να τα ξεριζώσουν. Μερικά είδη βρίσκονται σε βάθος 2.000 μέτρων ή και περισσότερο.

Όταν κάποιος αγγίξει μια θαλάσσια πένα, αυτή εκπέμπει ένα φωτεινό πρασινωπό φως. Αυτή η ιδιότητα είναι γνωστή ως "βιοφωταύγεια ή βιοφωτισμός".
Επίσης μπορούν να αποβάλλουν το νερό από το σώμα τους, σαν πράξη άμυνας, και να υποχωρούν στον ποδίσκο τους.
Πηγή φωτογραφίας
Christmas tree warms
ή αλλιώς "Σκουλήκια-χριστουγεννιάτικο δέντρο".
Spirobranchus giganteus είναι η επιστημονική ονομασία αυτών των μικρών πολύχρωμων θαλάσσιων πλασμάτων. 
Φωτογραφία Nhobgood
Το χαρακτηριστικό τους είναι οι δύο "κορώνες", που τους δίνουν το σχήμα χριστουγεννιάτικου δέντρου. Βρίσκονται σε όλες τις τροπικές θάλασσες του κόσμου.
Πηγή φωτογραφίας
Φωτογραφία Nhobgood
Porpita-Porpita
Ένας θαλάσσιος οργανισμός γνωστός με το όνομα "μπλε κουμπί". Ζει στην επιφάνεια της θάλασσας και συχνά συγχέεται με τις μέδουσες.
Φωτογραφία Mithril
Φωτογραφία paulhypnos
Clavelina lepadiformis
Οι "λαμπτήρες" της θάλασσας.
Ο διαφανής χιτώνας του και τα ορατά κίτρινα ή λευκά εσωτερικά όργανά του δίνουν στο ζώο αυτό το κοινό του όνομα. Το είδος αυτό βρίσκεται κυρίως στα βρετανικά ύδατα.

Πηγή φωτογραφίας

Φωτογραφία Esculapio
Haliclystus auricula
Ένα είδος μέδουσας του βόρειου ημισφαιρίου. Είναι γνωστή και ως "Καλειδοσκόπιο". Έχει οκτώ βραχίονες που ακτινοβολούν. Στην άκρη κάθε βραχίονα υπάρχουν μέχρι και εκατό πλοκάμια, που συνδέονται μεταξύ τους με μεμβράνη.

Πηγή φωτογραφίας
Glaucus atlanticus
Ο μπλε δράκος!!
Το ζώο αυτό είναι ένας θαλάσσιος γυμνοσάλιαγκας. Δεν είναι μεγαλύτερο από 3 εκατοστά. Βρίσκεται σε όλους τους ωκεανούς του κόσμου σε εύκρατα και τροπικά νερά.
Πηγή φωτογραφίας
Phycodurus eques
Ο φυλλώδης θαλάσσιος δράκος.
Είναι ένα θαλάσσιο ψάρι και ανήκει στην ίδια οικογένεια με τους ιππόκαμπους. Βρίσκεται κατά μήκος των δυτικών και νότιων ακτών της Αυστραλίας.
Φωτογραφία kenjet
Το όνομά του προέρχεται βέβαια από την εμφάνισή του, από αυτά τα μακριά φύλλα που προεξέχουν από όλο το σώμα του. Αυτές οι προεξοχές δεν το βοηθούν στην κίνησή του, αλλά χρησιμοποιούνται ως καμουφλάζ.
Πηγή φωτογραφίας


Στο βίντεο θα δείτε την εκπληκτική ιδιότητα της θαλάσσιας πένας να "εξαφανίζεται" όταν κάποιος την αγγίξει.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...