ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

0 ΧΡΗΜΑΤΑ: Η ρίζα όλων των κακών...


Τα χρήματα είναι απλά μια "παρέμβαση" ανάμεσα σε αυτό που κάποιος "χρειάζεται" και αυτό που είναι σε θέση να κατέχει.

- Η χρήση των χρημάτων, έχει ως αποτέλεσμα την κοινωνική διαστρωμάτωση και τον ελιτισμό, που κατά κύριο λόγο έχουν βάση την οικονομική ανισότητα.

- Οι άνθρωποι δεν είναι ίσοι, χωρίς ίση αγοραστική δύναμη.

- Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι σκλάβοι σε θέσεις εργασίας που δεν τους αρέσουν, επειδή χρειάζονται χρήματα απλά για να επιβιώσουν.

- Υπάρχει τεράστια διαφθορά, απληστία, έγκλημα, υπεξαίρεση, και πολλά άλλα που προκαλούνται από την ανάγκη για χρήματα. 95% όλων των εγκλημάτων σχετίζονται με χρήση χρημάτων. Τα υπόλοιπα, από νευρώσεις εξαιτίας της επιρροής στην ζωή μας της ύπαρξης του χρήματος και της έννοιας της ιδιοκτησίας...

- Οι περισσότεροι νόμοι δημιουργούνται προς όφελος των επιχειρήσεων, οι οποίες έχουν αρκετά χρήματα για επηρεασμό, δωροδοκία, ή να πείσουν τους κυβερνητικούς αξιωματούχους για να «κατασκευάσουν» τους νόμους εκείνους που εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους.

- Εκείνοι που έχουν μεγάλη αγοραστική δύναμη, έχουν μεγαλύτερη επιρροή.

- Τα χρήματα χρησιμοποιούνται, για τον έλεγχο της συμπεριφοράς των ατόμων με περιορισμένη αγοραστική δύναμη.

- Αγαθά απαραίτητα για την επιβίωση, όπως τα τρόφιμα, καταστρέφονται για να διατηρήσουν τις υψηλές τιμές τους: Όταν υπάρχει έλλειψη, οι τιμές αυξάνονται.

- Υπάρχει μια τεράστια σπατάλη υλικών και «στράγγισμα» των διαθέσιμων πόρων, από επιφανειακές αλλαγές στο σχεδιασμό για νεωτερισμούς και τάσεις (μόδες) κάθε χρόνο, με σκοπό τη δημιουργία νέων αγορών για τους κατασκευαστές.

- Υπάρχει μια τεράστια υποβάθμιση του περιβάλλοντος λόγω του υψηλού κόστους των επιβαλλόμενων μεθόδων διάθεσης των αποβλήτων.

- Η Γη λεηλατείται με μοναδικό σκοπό το κέρδος.

- Τα οφέλη της τεχνολογίας διανέμονται μόνο σε αυτούς που έχουν επαρκή αγοραστική δύναμη.

Το πιο σημαντικό, όταν σε τελική ανάλυση ο στόχος των εταιριών είναι το «κέρδος», είναι πως οι αποφάσεις σε όλους τους τομείς δεν είναι προς όφελος των ανθρώπων και του περιβάλλοντος, αλλά κυρίως για την απόκτηση πλούτου, ιδιοκτησίας και εξουσίας.

Για να μην μιλήσουμε για τις αρρώστιες, και τους πολέμους...

Αλλά, δυστυχώς, δεν μπορούμε να πιστέψουμε, πως "ναι", χωρίς αυτά, (όχι χωρίς την χρήση τους, χωρίς "καθόλου" χρήματα, ούτε καν ηλεκτρονικής μορφής) μπορούμε να ευημερήσουμε...

Evolve or Die...

Στείλτε τα εκεί που ανήκουν... Για να γλυτώσουμε και τα δένδρα..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...