ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

0 Οι πρώτες φωτογραφίες του πιο περίεργου είδους πιθήκων


Λόγω της κατασκευής της μύτης τους δεν μπορούν να κοιτάξουν πάνω όταν βρέχει

Τις πρώτες φωτογραφίες ενός από τα πιο σπάνια ζώα του πλανήτη κατάφερε να τραβήξει ο βρετανός φωτογράφος άγριας φύσης, Jeremy Holden.

Πρόκειται για ένα είδος πιθήκων που ζουν στη Βιρμανία και έχουν λάβει το προσωνύμιο «snub-nosed» λόγω της περίεργης μύτης τους που δεν προεξέχει από το κρανίο τους. Εξαιτίας της περίεργης αυτής κατασκευής του κρανίου, που θυμίζει νεκροκεφαλή, οι πίθηκοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα όταν βρέχει, καθώς το νερό μπαίνει στα ρουθούνια τους και φταρνίζονται συνεχώς. Έτσι, κατά τη διάρκεια των μουσώνων, οπότε και η βροχόπτωση είναι συνεχής, κρατούν το κεφάλι τους στραμμένο προς τα κάτω ή το προστατεύουν με τα γόνατα τους.

Μάλιστα, οι ντόπιοι τους αποκαλούν «nwoah» που σημαίνει «Οι πίθηκοι με το Ανάποδο Πρόσωπο».

Αν και γίνονται συχνά θηράματα των κυνηγών της περιοχής, οι επιστήμονες δεν είχαν ποτέ καταφέρει να τους αποτυπώσουν σε φωτογραφία. Τα μόνα ευρήματα που είχαν από το συγκεκριμένο είδος πιθήκου, ήταν νεκρά σώματα ή τα κόκαλα τους.



Όταν ο Jeremy Holden ξεκινούσε την αποστολή για την προσπάθεια φωτογράφησης των πιθήκων στα σύνορα Βιρμανίας-Κίνας, δεν είχε και πολλές ελπίδες ότι θα τελεσφορήσει. «Αντιμετωπίζαμε άσχημες συνθήκες σε μια απομονωμένη και δύσβατη περιοχή όπου ζουν λιγότεροι από 200 πίθηκοι», δήλωσε.



Αν και δεν ήξερε που ακριβώς θα τους εντόπιζε, ο Jeremy Holden και η ομάδα του στήσανε φωτογραφικές μηχανές με αισθητήρες σε διάφορα δέντρα. Τις είχαν προγραμματίσει να φωτογραφίσουν με την παραμικρή κίνηση που θα κατέγραφαν.

Τελικά, η τύχη τους χαμογέλασε και κατάφεραν να αποτυπώσουν για πρώτη φορά το περίεργο αυτό είδος πιθήκου. «Είναι υπέροχο που καταφέραμε τελικά να τους φωτογραφήσουμε διότι οι λήψεις μας δείχνουν πώς και πού ακριβώς ζουν», δήλωσε ο Jeremy Holden. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...