ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

0 Οι μικρές αράχνες έχουν μυαλό και στα πόδια

Οι μικρές αράχνες έχουν εγκέφαλο τόσο μεγάλο που γεμίζει μεγάλο μέρος των κοιλοτήτων του σώματός τους και επεκτείνεται στα πόδια τους.

Ερευνητές του Smithsonian Tropical Research Institute στην Κόστα Ρίκα μέτρησαν το κεντρικό νευρικό σύστημα εννέα ειδών αραχνών διαφόρων μεγεθών. Παρότι οι μικρότερες αράχνες είχαν και μικρότερο εγκέφαλο σε απόλυτους όρους, σε σχέση με το σώμα τους το μυαλό τους ήταν τεράστιο.
Ο Δρ. Γουίλιαμ Έμπερχαρντ, επικεφαλής της έρευνας, βρήκε πως το κεντρικό νευρικό σύστημα των μικρών αραχνών καλύπτει το 80% του κεφαλοθώρακα, καθώς και το 25% των ποδιών.
Οι επιστήμονες σημειώνουν πως οι μικρές αράχνες καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες ενέργειας για να διασφαλίσουν τη λειτουργία του εγκεφάλου τους.


Επιπλέον, ο μεγάλος εγκέφαλος έχει ως αποτέλεσμα την παραμόρφωση εσωτερικών κοιλοτήτων των αραχνών και θέτει σε κίνδυνο την εύρυθμη λειτουργία του πεπτικού τους συστήματος.
Στην έρευνα χρησιμοποιήθηκαν τροπικές αράχνες του Παναμά και της Κόστα Ρίκα. Οι μεγάλες αράχνες ζύγιζαν 400.000 φορές περισσότερο από τις μικρότερες.

“Από τη στιγμή που οι μικρές αράχνες επενδύουν στο μέγεθος του εγκεφάλου τους έχουν τη δυνατότητα να κατασκευάζουν ιστούς παρόμοια περίπλοκους με τα μεγαλύτερα σε μέγεθος είδη” λέει ο Έμπερχαρντ.

Η μελέτη δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Arthropod Structure & Development.

econews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...