ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

1 Για όσους το αποφασίσουν τελευταία στιγμή: Οκτώ ιδανικοί προορισμοί σε βουνό και θάλασσα, για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας [εικόνες]

Για όσους το αποφασίσουν τελευταία στιγμή: Οκτώ ιδανικοί προορισμοί σε βουνό και θάλασσα, για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας [εικόνες]
Το πρώτο τριήμερο του 2014 βρίσκεται εν όψει και ήδη αρκετοί έχουν προγραμματίσει να το... εκμεταλλευτούν για μια σύντομη απόδραση από την Αθήνα και την καθημερινότητά τους.

Για όσους δεν έχουν κανονίσει κάτι, αλλά θα ήθελαν να κάνουν κούλουμα εκτός πρωτεύουσας, παρακάτω παρουσιάζονται 10 προορισμοί που θεωρούνται ιδανικοί.

  • Κορυσχάδες Ευρυτανίας

Στο μοναδικό πετροχώρι της Ευρυτανίας με τους εκπληκτικούς πέτρινους ξενώνας μπορεί να απολαύσει κανείς τη φύση, τις βόλτες στο δάσος, αλλά και να επισκεφθεί το μουσείο της Εθνικής Αντίστασης όπου θα μάθει λεπτομέρειες για τους αντάρτες και για τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου της ελεύθερης Ελλάδας που έγινε στο χωριό το 1944.

  • Πάρκο Vagonetto στη Φωκίδα

Το Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας - Vagonetto, είναι ένα θεματικό πάρκο, μοναδικό στον ελληνικό χώρο, που βρίσκεται στο 51ο χλμ. στην Αμφισσα της Φωκίδας και δίνει τη δυνατότητα να γνωρίσετε από κοντά τη διαδικασία εξόρυξης του βωξίτη. Η επίσκεψη ξεκινά από το παλιό ορυχείο, τη Στοά 850 που λειτούργησε μέχρι το 1972, συνεχίζεται στον Εκθεσιακό Χώρο Μεταλλευτικής Ιστορίας και ολοκληρώνεται στην Υπαίθρια Εκθεση Μηχανημάτων. Η επίσκεψη στη στοά γίνεται με το Vagonetto, το τρενάκι που χρησιμοποιούσαν οι εργάτες 30 χρόνια πριν.

  • Στην Αιδηψό για spa

H Αιδηψός είναι από την αρχαιότητα διάσημη για τα ιαματικά λουτρά της. Σήμερα, υπάρχουν οι εγκαταστάσεις του ΕΟΤ, οι θερμές πηγές που αναβλύζουν στην παραλία και τα μεγάλα ξενοδοχεία που προσφέρουν θεραπείες, μασάζ, υδρομασάζ, jacuzzi και δεκάδες ακόμα υπηρεσίες.

  • Στεμνίτσα της Αρκαδίας

Ενα από τα γραφικότερα και ομορφότερα χωριά, όχι μόνο της Αρκαδιάς αλλά ολόκληρης της Ελλάδας, το οποίο ανέκαθεν φημιζόταν για τους καμπανάδες του αλλά και για τους αργυροχρυσοχόους του, την τέχνη των οποίων θα δείτε στο λαογραφικό μουσείο, τη Σχολή Αργυροχρυσοχοϊας και τα αντίστοιχα καταστήματα. Αξίζει να περπατήσετε στη συνοικία του Κάστρου κι έπειτα να κατέβετε στο φαράγγι του Λούσιου, όπου βρίσκεται κρεμασμένη η συγκλονιστική Μονή Προδρόμου.

  • Ανω Χώρα Ναυπακτίας

Οσοι έχουν επισκεφθεί το χωριό που βρίσκεται πάνω από τη Ναύπακτο επιστρέφουν μαγεμένοι και κάνουν λόγο για τις «ελληνικές Αλπεις». Βόλτες στο δάσος, φαγητό στις ταβέρνες της περιοχές, καφές δίπλα στο τζάκι στα πολλά πετρόκτιστα ιδιαίτερα όμορφα ξενοδοχεία της περιοχής είναι μόνο μερικά από αυτά που μπορεί να κάνει κανείς επισκεπτόμενος την Ανω Χώρα.

  • Αίγινα

Αν θέλετε να γεμίσετε ένα τριήμερο στο έπακρο δεν υπάρχει ιδανικότερος προορισμός από την Αίγινα. Το λιμάνι της ζωντανεύει σε κάτι τέτοιες περιστάσεις και ενδείκνυται για ατελείωτες βόλτες, και τα ταβερνάκια πλάι στο κύμα που σερβίρουν ολόφρεσκους ψαρομεζέδες, και οι όμορφες διαδρομές που καταλήγουν σε γραφικά χωριουδάκια.

  • Αράχωβα

Από τη λίστα δεν θα μπορούσε να λείπει η... Μύκονος του χειμώνα. Η Αράχωβα, ο διασημότερος χειμερινός προορισμός ενδείκνυται και για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, ειδικά για όσους αγαπούν την έντονη ζωή και την αληθινή διασκέδαση σε ένα περιβάλλον με ιστορία και παράδοση. Παγοδρομίες, σκι στα Κελάρια, την Φτερόλακκα ή τον Γεροντόβραχο, ψώνια στα ατελείωτα μαγαζιά, paintball, fly jumper, ιππασία, σπα και ότι βάλει του καθενός ο νους μπορεί να τα βρει εκεί. Για τους απαιτητικούς, λοιπόν, Αράχωβα..

  • Γαλαξίδι

Eδώ και τουλάχιστον δύο αιώνες, τα αλευρoμουτζουρώματα κάθε Καθαρά Δευτέρα μετατρέπουν το Γαλαξίδι σε... «εμπόλεμη ζώνη» και όποιος τύχει να βρεθεί στο «πεδίο της μάχης» το σίγουρο είναι ότι μετά από λίγο δεν θα αναγνωρίζει τον εαυτό του από τα πυρά αλευριού και φούμου που θα έχει δεχθεί. Το έθιμο αυτό, οι ρίζες του οποίου χάνονται στα βάθη των αιώνων, καθιστά το Γαλαξίδι ως τον απόλυτο προορισμό για το τριήμερο.  Τα γνωστά αλευρoμουτζουρώματα, πάντα έχουν ευτυχή κατάληξη, αφού λήγουν με τα «Κουλουμάκια», τα γλέντια που στήνονται στα καφενεία και τα μπαρ της πόλης, όπου η θερμοκρασία και το κέφι εξακολουθούν να είναι ανεβασμένα.


1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...