ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

0 Το ιερό της αλήθειας

Στην Pataya της Ταϊλάνδης υπάρχει ένα ιερό που ονομάζεται "Το ιερό της αλήθειας". Είναι ένα γιγάντιο κτίσμα κατασκευασμένο ολόκληρο  από ξύλο, μοναδικό στον κόσμο. 
Το ύψος του φτάνει τα 105 μέτρα και καλύπτει έκταση 32 στρεμμάτων. Χτισμένο πάνω σε έναν βραχώδη λόφο ατενίζει τον ωκεανό και είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά κτίσματα. Η κατασκευή του ήταν ιδέα του επιχειρηματία Lek Viriyaphant, ξεκίνησε το 1981 και πρόκειται να ολοκληρωθεί το 2025. 
Φωτογραφία  Jagadeesh SJ
Φωτογραφία  Eternal Vagabond
Περισσότεροι από 250 ξυλογλύπτες εργάζονται ακούραστα για την δημιουργία του ιερού. Δυστυχώς ο Lek Viriyaphant πέθανε πριν προλάβει να ολοκληρωθεί το κτίσμα, του οποίου η κατασκευή συνεχίζεται σύμφωνα με το σχέδιο του εμπνευστή του.
Το ιερό είναι γεμάτο με χειροποίητα, ξύλινα γλυπτά, βασισμένα στην βουδιστική και ινδουιστική θρησκεία, που προκαλούν δέος.
Φωτογραφία  Eternal Vagabond
Φωτογραφία  Eternal Vagabond
Φωτογραφία  Marlinjuice
Έχει τέσσερις διακοσμημένους πύργους (ονομάζονται gopura), στους οποίους απεικονίζονται εικόνες από τη βουδιστική και ινδουιστική θρησκεία, καθώς και την μυθολογία της Καμπότζης, της Κίνας, της Ινδίας και της Ταϊλάνδης.
Φωτογραφία  Eternal Vagabond
Φωτογραφία  Eternal Vagabond
Ο σκοπός που κατασκευάστηκε το ιερό αυτό είναι να χρησιμοποιήσει την τέχνη και τον πολιτισμό "ως μια αντανάκλαση του Αρχαίου Οράματος της Γης, της Αρχαίας Γνώσης και της Ανατολικής φιλοσοφίας".
Φωτογραφία  William Playyan
Φωτογραφία  Eternal Vagabond
Σκοπός επίσης είναι, όσοι το επισκέπτονται να κατανοήσουν την "Αρχαία ζωή", την ανθρώπινη ευθύνη, τη βασική σκέψη, τον κύκλο της ζωής, τη σχέση της ζωής με το σύμπαν και τον κοινό στόχο της ζωής προς την Ουτοπία.
Φωτογραφία  *Cinderella*
Φωτογραφία  Eternal Vagabond
Το ιερό της αλήθειας είναι δημοφιλής τουριστικός προορισμός. Η επίσκεψή  στοιχίζει λίγο ακριβά (500 μπατ ή 16,70 δολάρια). Η ακριβή τιμή του εισιτηρίου ήταν ένας τρόπος για να μειωθεί ο αριθμός των επισκεπτών για όσο διάστημα συνεχίζεται η κατασκευή του.
Φωτογραφία  Eternal Vagabond
Φωτογραφία  Eternal Vagabond
Φωτογραφία  Eternal Vagabond
Φιλοσοφία, θρησκεία και πολιτισμός ενώνονται στο ιερό αυτό, που δεν είναι ούτε ναός ούτε παλάτι, αλλά ένα υβρίδιο αυτών.
Φωτογραφία Eternal Vagabond
Φωτογραφία  Luka Krstulovic
Φωτογραφία  Jeremy Andrews
Πηγές 1  2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...