ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

0 Tarsier | Το θηλαστικό που πιάνει πουλιά στον αέρα

Το tarsier είναι πρωτεύον θηλαστικό του γένους Tarsius, της οικογένειας Tarsiidae. Όλα τα είδη που ζουν σήμερα απαντώνται στα νησιά της νοτιοανατολικής Ασίας.
Φωτογραφία Sakurai Midori
Φωτογραφία  Jaroslav Stastny
Τα Tarsier είναι μικρά ζώα με τεράστια μάτια. Κάθε βολβός του ματιού τους έχει διάμετρο 16mm περίπου και είναι τόσο μεγάλο όσο ολόκληρος ο εγκέφαλός τους. Έχουν επίσης πολύ μεγάλα οπίσθια άκρα. Στην πραγματικότητα έχουν πολύ μεγάλα τα οστά του ταρσού, χαρακτηριστικό από το οποίο έχουν πάρει το όνομά τους.
Φωτογραφία  Magalhaes
Το μήκος τους, συμπεριλαμβανομένου και του κεφαλιού τους, κυμαίνεται από 10-15 εκατοστά. Τα οπίσθια άκρα έχουν το διπλό μήκος. Έχουν επίσης λεπτή ουρά με μήκος 20-25 εκατοστά. Τα δάχτυλά του είναι επιμήκη και μάλιστα το τρίτο δάχτυλό του έχει το ίδιο περίπου μήκος με το βραχίονά του.
Πηγή φωτογραφίας
Η γούνα τους είναι πολύ απαλή, βελούδινη κι έχει χρώμα κιτρινωπό-μπεζ. Είναι πολύ ντροπαλά, νυχτόβια ζώα και εμφανίζουν πολύ μικρή δραστηριότητα κατά τη διάρκεια της ημέρας. 
Φωτογραφία  Jeroen Hellingman
Είναι τα μοναδικά σωζόμενα πρωτεύοντα, που είναι εντελώς σαρκοφάγα. Τρώνε κυρίως έντομα, τα οποία πιάνουν πηδώντας πάνω σ' αυτά. Επιτίθενται επίσης και αρπάζουν πουλιά, φίδια, σαύρες και νυχτερίδες. Τα tarsier, όπως πηδούν από δέντρο σε δέντρο μπορούν να πιάσουν πουλιά που είναι σε κίνηση!!
Φωτογραφία  Sakurai Midori
Το θηλυκό γεννά δύο μικρά μετά από περίοδο κύησης έξι μηνών. Τα μικρά που γεννιούνται μπορούν να σκαρφαλώσουν σε δέντρα από την πρώτη κιόλας μέρα!!
Το tarsier θεωρείται ένα από τα 25 κρισίμως απειλούμενα πρωτεύοντα θηλαστικά στον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...