ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

0 Τρεις δορυφόροι έχουν απειλήσει τη Γη, τις τελευταίες 45 ημέρες!

Τρεις δορυφόροι έχουν απειλήσει τη γη, σε διάστημα μόνο 45 ημερών, δημιουργώντας έντονο προβληματισμό για τους κινδύνους που κρύβει για τον πλανήτη μας η εξερεύνηση του διαστήματος. Το pyles.tv, επιχειρεί να καταγράψει τι ακριβώς συμβαίνει και κυρίως ποιές μπορεί να είναι οι συνέπειές για την ανθρωπότητα!
  Σε μία εποχή που η τεχνολογία σημειώνει καθημερινά άλματα, θα περίμενε κανείς πως τέτοιου είδους προβλήματα θα ήταν ήδη ξεπερασμένα. Κι όμως, τα γεγονότα δείχνουν πως ενώ δαπανώνται τεράστια ποσά για να αντιμετωπίσουμε πιθανή πρόσκρουση αστεροειδούς στη Γη, τελικά κινδυνεύουμε περισσότερο από την πτώση δικών μας, ανθρώπινων κατασκευών!


  Η παρακάτω φωτογραφία -που δημοσιεύτηκε στο universetoday.com- δείχνει με ανάγλυφο τρόπο το πρόβλημα των διαστημικών σκουπιδιών που ανά πάσα στιγμή μπορεί να πέσουν στο... κεφάλι μας! Κάντε κλικ για μεγέθυνση, για να κατανοήσετε ακόμη καλύτερα το μέγεθος του προβλήματος!
Οι... συμπτώσεις!
  Εντύπωση προκαλούν επίσης και οι συμπτώσεις που συνοδεύουν την πτώση των δορυφόρων. Το pyles.tv, απλώς τις καταγράφει. Ενα βασικό ερώτημα που προκύπτει είναι πόσο συμπτωματικό μπορεί να είναι 3 δορυφόροι εκτός ελέγχου σε τόσο μικρό διάστημα. Αν και οι ειδικοί επιμένουν πως πρόκειται απλώς για σύμπτωση, είναι γεγονός πως ένας δορυφόρος κάθε μήνα, να αιωρείται πάνω από κεφάλια μας, προκαλεί σίγουρα προβληματισμό!
 Επιπλέον και οι 3 δορυφόροι, όπως θα διαπιστώσετε παρακάτω, κατευθύνθηκαν στη Γη περίπου στις 23 του κάθε μήνα. Οι δύο πρώτοι έπεσαν σε περιοχή που δεν μπορούσε να υπολογιστεί με ακρίβεια μέχρι την τελευταία στιγμή, ενώ ο εντοπισμός των συντριμιών αποτέλεσε σπαζοκεφαλιά για τους ειδικούς.
  Επίσης, παρά την αγωνία και τις ανακοινώσεις των ειδικών, ευτυχώς, δεν υπήρξαν ανθρώπινες απώλειες αλλά ούτε και υλικές ζημιές, αφού -ακόμη μία σύμπτωση- τελικά τα επικίνδυνα κομμάτια έπεσαν στη θάλασσα! Άραγε, χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση;














10 Νοεμβρίου 2011: Εκτός τροχιάς ρωσικός δορυφόρος, κατευθύνεται προς τη Γη!
 Η Ρωσική Υπηρεσία Διαστήματος ανακοινώνει πως ο δορυφόρος Φόβος- Γκρουντ, δεν κατάφερε να μπει στην προγραμματισμένη τροχιά του προς τον Αρη, αναμένεται να πέσει στη Γη, μέχρι τις 23 Νοεμβρίου, αν τελικά οι ειδικοί δεν καταφέρουν να επανεκκινήσουν τους κινητήρες του.
  Το διαστημικό σκάφος που ζυγίζει 14,6 τόνους και μεταφέρει περίπου 7 τόνους καύσιμα, τα οποία θα μπορούσαν να το μετατρέψουν σε μια θανατηφόρα τοξική βόμβα εκτός ελέγχου, σε περίπτωση που κατευθυνθεί προς τον πλανήτη μας, αφού θα πρόκειται για την πτώση στη Γη της μεγαλύτερης σε όγκο ανθρώπινης κατασκευής. Διαβάστε περισσότερα εδώ.
23 Οκτωβρίου 2011: Δορυφόρος των γερμανών πέφτει εκτός ελέγχου στη Γη!

   Είχε προηγηθεί η πτώση ενός γερμανικού δορυφόρου, του ROSAT, ο οποίος με μη ελεγχόμενη πτώση, είχε χαθεί κάπου μεταξύ Ινδικού Ωκεανού και της θάλασσας της Κίνας.

  Ο παλιός αυτός δορυφόρος, σε μέγεθος ενός μεγάλου αυτοκινήτου, λειτουργούσε από το 1990 έως το 1999 και εκτιμάται ότι εισήλθε στη γήινη ατμόσφαιρα με ταχύτητα 450 χιλιομέτρων, χωρίς ευτυχώς θύματα. Σύμφωνα με το γερμανικό κέντρο διαστήματος, η πιθανότητα το να εκπέσουν τα συντρίμμια στο κεφάλι κάποιου ανθρώπου ήταν 1 στις 2.000.
24 Σεπτεμβρίου 2011: Δορυφόρος της NASA, πέφτει στον Ειρηνικό Ωκεανό.
  Εναν ακριβώς μήνα πριν από τον γερμανικό δορυφόρο, μία ακόμη ανεξέλγκτη πτώση δορυφόρου, είχε αναστατώσει τους επιστήμονες. Αυτή τη φορά, επρόκειτο για τον ερευνητικό δορυφόρο της NASA, UARS, με μέγεθος ανάλογο με εκείνο ενός λεωφορείου, μήκος 11 μέτρα και συνολικό βάρος 6 τόνων,  ο οποίος κατέληξε στον Ειρηνικό Ωκεανό.
  Ο "παροπλισμένος" δορυφόρος ήταν ηλικίας 20 ετών και είχε κατασκευαστεί με τα τότε πρωτόκολλα ασφάλειας, γεγονός που σημαίνει ότι η NASA δεν μπορούσε μέχρι και την τελευταία στιγμή αα υπολογίσει  ούτε το πότε ακριβώς θα εισερχόταν στη Γη, ούτε τα σημεία που θα έπεφταν τα συντρίμμια του.
  Ευτυχώς, δεν υπήρξαν τραυματίες ή υλικές ζημιές, ενώ οι πιθανότητες να χτυπήσει κάποιος από την πτώση των συντριμμιών, ήταν 1 στις 3.200!
Γιατί πέφτουν συνεχώς οι δορυφόροι στη Γη;
 O καθηγητής Richard Crowther, της βρετανικής υπηρεσίας διαστήματος, δεν έκρυψε την ανησυχία του για το φιανόμενο της πτώσης δορυφόρων στη Γη και μάλιστα χωρίς τη δυνατότηατ ελεγχόμενης πτώσης: " Μέχρι τώρα σχεδιάζαμε τους δορυφόρους ώστε να αντέχουν στο περιβάλλον του διαστήματος και δυστυχώς δεν δώσαμε προσοχή στο να σχεδιάσουμε την ασφαλή επανείσοδο τους στη γήινη ατμόσφαιρα. Στο μέλλον όμως θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι δορυφόροι θα καταστρέφονται στην ατμόσφαιρα πριν πέσουν σε γήινη ατμόσφαιρα", παραδέχτηκε μιλώντας στο BBC!
  Οι ειδικοί εδώ και καιρό έχουν επισημάνει τον κίνδυνο για "τσουνάμι" διαστημικών σκουπιδιών που μπορεί να πλήξει τη Γη.  Με τον όρο "διαστημικά σκουπίδια", περιγράφονται τα υπολείμματα κατεστραμμένων δορυφόρων, ρουκετών, σκαφών και άλλων διαστημικών αντικειμένων. Οπως εξηγούν σε σχετικό πόρισμά τους, αν ορισμένα από τα δεκάδες χιλιάδες σκουπίδια (βίδες, μεταλλικά κομμάτια κ.ά.) που κινούνται με πολύ μεγάλες ταχύτητες σε τροχιά λίγο έξω από τον πλανήτη μας χτυπήσουν έναν από τους εκατοντάδες δορυφόρους που επίσης βρίσκονται σε τροχιά θα προκαλέσουν ντόμινο καταστροφής.

  Σύμφωνα με το πόρισμα η σύγκρουση και καταστροφή ενός δορυφόρου, θα δημιουργήσει ένα «τσουνάμι» σκουπιδιών που θα καταστρέψει και πολλούς άλλους με αποτέλεσμα να προκληθούν ανυπολόγιστες ζημιές στη σύγχρονη ανθρώπινη δραστηριότητα αφού θα καταστραφούν τηλεπικοινωνιακοί δορυφόροι, δορυφόροι που σχετίζονται με τη μετάδοση τηλεοπτικού σήματος καθώς και μετεωρολογικοί και άλλοι επιστημονικοί δορυφόροι.  Ήδη γίνονται προσπάθειες αντιμετώπισης του προβλήματος! Διαβάστε περισσότερα εδώ.

http://www.pyles.tv/News/diastima/debris_sp_2.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...