Την χρησιμοποιείς πριν καν μιλήσεις το πρωί και πριν πεις την τελευταία λέξη σου κάθε βράδυ. Την αφήνεις να μπαινοβγαίνει στο στόμα σου χωρίς φραγμούς και είναι η μοναδική γυναίκα που θα εμπιστεύεσαι για πάντα. Καλό θα είναι να μην την μοιραστείς ποτέ...
Ο δείκτης του χεριού ήταν η πρώτη... οδοντόβουρτσα που χρησιμοποιήθηκε και κλαδιά αρωματικών φυτών ήταν εκείνα που έδωσαν αρχικά δροσερή αναπνοή. Ποιος αγόρασε πρώτος οδοντόβουρτσα και ποιος έγινε πλούσιος κατοχυρώνοντας την;
Οι πρώτοι που σκέφτηκαν να πλύνουν τα δόντια τους ήταν οι Βαβυλώνιοι. Από το 5.000 π.Χ. έτριβαν τα δόντια τους με τον δείκτη του χεριού, πάνω στον οποίο έβαζαν μια σκόνη από νερό, μύρο, τσόφλι αυγού, οπλή βοδιών και ελαφρόπετρα.
Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι, οι οποίοι σχεδόν ταυτόχρονα ανησύχησαν για την στοματική τους υγιεινή, χρησιμοποιούσαν το υλικό των Βαβυλωνίων και παράλληλα μασούσαν φύλλα αρωματικών φυτών.
Πολύ αργότερα, το 1200 μ.Χ το πρώτο εργαλείο καθαρισμού δοντιών χρησιμοποιείται από Κινέζους μοναχούς, αφού σε μια λαβή από κόκκαλο ή μπαμπού στερέωσαν τρίχες από το σβέρκο των αλόγων.
Η λέξη οδοντόβουρτσα εμφανίζεται πρώτη φορά σε κείμενο το 1690, στην αυτοβιογραφία του Άγγλου αρχαιολόγου Anthony Wood.
Μαζική παραγωγή καταγράφεται το 1780 από τον επίσης, Άγγλο, William Addis, ο οποίος όσο ήταν στην φυλακή καθάριζε τα δόντια του με ένα μικροσκοπικό κομμάτι ύφασμα στηριγμένο πάνω σε ένα κόκκαλο από το φαγητό του. Όταν βγήκε έγινε πάμπλουτος. Και οι απόγονοί του: wisdomtoothbrushes.com.
Το 1857 ο Αμερικανός H.N. Washworth κατοχυρώνει την οδοντόβουρτσα με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και το 1885 η εταιρεία Florence Manufacturing βγάζει τη δική της οδοντόβουρτσα και μάλιστα σε κουτάκι!
Η οδοντόβουρτσα, όπως την ξέρουμε σήμερα, από τρίχες νάιλον με στρογγυλεμένες άκρες κυκλοφόρησε στις 24 Φεβρουαρίου του 1938 στο Νιού Τζέρσεϊ και από τότε η εξέλιξή τους υπήρξε ραγδαία.
Το 1939 εμφανίστηκαν στην Ελβετία οι πρώτες ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες, το 1961 η General Electric λανσάρει την επαναφορτιζόμενη ασύρματη οδοντόβουρτσα, ενώ το 1987 παρουσιάζεται για πρώτη φορά η πρώτη ηλεκτρική.
Πρόσφατα κυκλοφόρησαν στην Αμερική και τα παλιά αρωματικά κλαδιά των Αιγυπτίων, για τους νοσταλγούς του παρελθόντος...
Πηγή : cosmo.gr
http://araxtoikailight.blogspot.com/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου