ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

0 Γνωρίζετε τα άλογα της... Δαλματίας;

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε τα πανέμορφα σκυλιά της Δαλματίας, με "σήμα κατατεθέν" τους, τις μαύρες βούλες πάνω στο λευκό τρίχωμά τους. Μία αρχαιολογική ανακάλυψη, έρχεται τώρα να μας ενημερώσει πως στην αρχαιότητα ζούσαν και.. άλογα της Δαλματίας!

 Τοιχογραφίες που υπάρχουν σε σπήλαιο της νοτιοδυτικής Γαλλίας, απεικονίζουν άλογα με βούλες στο δέρμα τους, που θυμίζουν περισσότερο λεοπάρδαλη! Στην περιοχή αυτή ζούσαν άνθρωποι πριν από 25 χιλιάδες χρόνια και αρχικά οι αρχαιολόγοι απέδωσαν τα ασυνήθιστα άλογα στη φαντασία των προϊστορικών ανθρώπων.

  Μετά από αναλύσεις DNA σε απολιθώματα 31 άγριων αλόγων που ζούσαν στην Ευρασία, από τη Γαλλία μέχρι τη Σιβηρία, στη λίθινη εποχή, αποδεικνύουν πως τα άλογα αυτά υπήρχαν στην πραγματικότητα!


  Αν και σήμερα υπάρχουν άσπρα άλογα με μαύρες βούλες, οι επιστήμονες είχαν την εντύπωση ότι πρόκειται για μια γενετική μετάλλαξη που έκανε την εμφάνιση της πρόσφατα, η ανακάλυψη στην νοτιοδυτική Γαλλία όμως, άλλαξε τα δεδομένα.

  Ήταν άλογα με μαύρα σημάδια πάνω στο λευκό τους τρίχωμα, ακριβώς όπως τα σκυλιά της Δαλματίας και όπως διαπίστωσαν οι επιστήμονες έφεραν μια γενετική μετάλλαξη που συνδέεται με την εμφάνιση αυτών των μαύρων σημαδιών.

 " Πιστεύουμε πως η εμφάνιση της μετάλλαξης συνδέεται με περιβαλλοντικές αιτίες τις οποίες δεν μπορούμε να κατανοήσουμε ακόμη.  Η επικράτηση της θα μπορούσε να συναρτάται με λόγους προφύλαξης και καμουφλάζ αλλά στη Δυτική Ευρώπη όπου ζούσνα τα άλογα αυτά, πριν από 25 χιλιάδες έχρόνια υπήρχε πολύ χαμηλή βλάστηση, η γνωστή τούνδρα, άρα αυτό το ενδεχόμενο μοιάζει απίθανο", εξηγεί ο καθηγητής Τέρι Ο' Κόνορ, του Πανεπιστημίου του Γιορκ.

pyles

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...