ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

0 Πέντε «πράσινα» γήπεδα που λαμβάνουν ενέργεια από τον ήλιο

Ο περιβαλλοντικά φιλικός τρόπος ζωής και η προώθηση της αειφορίας έχουν αναχθεί σε βασικές επιδιώξεις των σύγχρονων κοινωνιών, ιδιαίτερα στη Δύση.
Όταν μιλάμε για εσωτερικούς χώρους και αρχιτεκτονική, αρχιτέκτονες και διακοσμητές εσωτερικών χώρων από όλο τον κόσμο σχεδιάζουν πρωτοποριακές κατασκευές που συνδυάζουν μια σειρά “πράσινων” χαρακτηριστικών.

Η νέα τάση περιλαμβάνει και τα αθλητικά στάδια.

Ιδού, λοιπόν, πέντε γήπεδα που τροφοδοτούνται ενεργειακά από τον ήλιο:


Dragon Stadium, Ταϊβάν



Πρόκειται για ένα φουτουριστικό στάδιο, το πρώτο ενεργειακά αυτόνομο που κατασκευάστηκε ποτέ. Το Dragon Stadium εκμεταλλεύεται τον ήλιο για να καλύψει τις ενεργειακές του ανάγκες. Έχει σχήμα πετάλου και βρίσκεται στο Kaohsiung της Ταϊβάν. Έχει χωρητικότητα 55.000 θέσεων. Πήρε το όνομά του από το σπειροειδές σχήμα των κερκίδων που θυμίζουν ουρά δράκου.

Stade de Suisse, Ελβετία




Το πάλαι ποτέ Στάδιο Wankdorf βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Ελβετίας, Βέρνη. Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο γήπεδο που φιλοξενεί αγώνες ποδοσφαίρου και χόκεϋ επί πάγου σε ανοιχτό χώρο. Το γήπεδο είναι εξοπλισμένο με 7930 φωτοβολταϊκά πάνελ και παράγει 1.346.774 kWp ηλεκτρικής ενέργειας. Το στάδιο έχει τιμηθεί με το Ευρωπαϊκό και το Ελβετικό Ηλιακό Βραβείο (Solar Awards) για την ενσωμάτωση της ηλιακής μονάδας.

AT&T Park, Καλιφόρνια, ΗΠΑ




Το ΑΤ&Τ Park είναι έδρα των Giants, ομάδας μπέηζμπολ του Σαν Φρανσίσκο. Έχει χωρητικότητα άνω των 41.000 θεατών και διακρίνεται για το βιώσιμο σχεδιασμό του.

Easy Credit Stadium, Νυρεμβέργη, Γερμανία



Το Easy Credit Stadium ανεγέρθη στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου του 2006 και έχει χωρητικότητα 48.500 θέσεων. Το στάδιο και ο περιβάλλων χώρος έχουν βραβευθεί για τα εξαιρετικά αρχιτεκτονικά χαραλτηριστικά τους. Το γήπεδο είναι εξοπλισμένο με ένα φωτοβολταϊκό σύστημα που παράγει 140 κιλοβατώρες ηλεκτρισμού ετησίως.

Fenway Park, Βοστώνη, ΗΠΑ




Το Fenway Park είναι ένα από τα διασημότερα γήπεδα μπέηζμπολ στον κόσμο, έδρα των περίφημων Boston Red Sox, με χωρητικότητα πάνω από 37.000 θέσεις. Πρόκειται για ένα από τα παλαιότερα στάδια στις ΗΠΑ, καθώς ανεγέρθη το 1912, ενώ το 2008 τοποθετήθηκαν ηλιακά πάνελ στην οροφή. Η ηλεκτρική ενέργεια που παράγουν τα πάνελ εξασφαλίζουν το 37% του ζεστού νερού που καταναλώνεται στο γήπεδο.

Πηγή: econews

Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης
http://www.tnsite.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...