ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2011

0 Ο πιο λεπτομερής ψηφιακός χάρτης της Γης!

Χαρακτηρίζεται ως ο λεπτομερέστερος ψηφιακός τοπογραφικός χάρτης της Γης,  που έχει δημιουργηθεί ποτέ. Μία τρισδιάσταση σύμπραξη της NASA και του υπουργείου Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Ιαπωνίας, με την ονομασία " Παγκόσμιο Ψηφιακό Υψομετρικό Μοντέλο".
  Ο χάρτης δημιουργήθηκε από εικόνες που συνέλεξε το ιαπωνικό ραδιόμετρο ASTER από το δορυφόρο Terra της NASA και καλύπτει με πρωτοφανή λεπτομέρεια το 99% της ξηράς! Τα  σημεία μέτρησης απέχουν μεταξύ τους μόλις 30 μέτρα, ενώ στις βελτιώσεις περιλαμβάνονται και εκατοντάδες χιλιάδες εικόνες, τοποθετημένες έτσι ώστε να δίνεται η εντύπωση ότι ο χάρτης είναι τρισδιάστατος.


 Οι χρήστες μπορούν να «κατεβάσουν» εντελώς δωρεάν την πλήρη έκδοση του χάρτη από την ιστοσελίδα της Γεωλογικής Υπηρεσίας των Ηνωμένων Πολιτειών (USGS) και να δουν από ψηλά ακόμη και λίμνες διαμέτρου ενός χιλιομέτρου.

  Για να πάρετε μία γεύση από το νέο ψηφιακό χάρτη της Γης, δεν έχετα παρά να παρακολουθήσετε το παρακάτω βίντεο που αναρτήθηκε από τη NASA στο www.nasa.gov. Πρόκειται για μία υπερπτήση πάνω από το νησί Οάχου της Χαβάης, η οποία είναι αποτέλεσμα ψηφιακής επεξεργασίας των εικόνων που είχε καταγράψει στις 13 Ιανουαρίου 2010 το ραδιόμετρο ASTER.
  Καλό σας ταξίδι!


http://www.pyles.tv/News/diastima/nasa_map.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...