ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

0 Η εντυπωσιακή βιβλιοθήκη του Μπιλμπάο

H πόλη του ισπανικού βορρά διαθέτει μερικά από τα πιο μοντέρνα και ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής κτήρια της Ισπανίας. Η βιβλιοθήκη της δεν θα μπορούσε να ξεφεύγει από τον κανόνα.

Η μεγάλη πρόκληση για τους IMB Arquitectos που ανέλαβαν μετά από σχεδιασμό τον σχεδιασμό της βιβλιοθήκης του Bizkaiko Foru Aldundia δεν ήταν μόνο το να κατασκευάσουν ένα κτήριο αντάξιο των επιβλητικών μοντέρνων αρχιτεκτονημάτων της πόλης του Μπιλμπάο (το Μουσείο Γκούγκενχάιμ του Φρανκ Γκέρι είναι ένα μόνο παράδειγμα από τα πολλά).


Ήταν και το να καταφέρουν να συνδυάσουν το ελεύθερο οικόπεδο που τους δόθηκε με ένα προϋπάρχον παλιό κτήριο που δεν έπρεπε να γκρεμιστεί και να στήσουν τρεις διακριτούς χώρους, έναν για κάθε λειτουργία της βιβλιοθήκης (διοίκηση, βιβλιοθήκη, αναγνωστήριο).

Το κομμάτι του κτηρίου όπου φυλάσσονται τα βιβλία μοιάζει με ένα τεράστιο, γυάλινο κοντέινερ, και είναι αυτό που ξεχωρίζει και εντυπωσιάζει τους περαστικούς. Τα βιβλία φαίνονται από τον δρόμο, προκαλώντας έναν διάλογο μεταξύ του εσωτερικού του κτηρίου και του έξω κόσμου και προσκαλώντας, στην ουσία, αναγνώστες να επισκεφθούν την βιβλιοθήκη.

Τη νύκτα, το όλο εφέ γίνεται ακόμη πιο εντυπωσιακό, χάρη στον τρόπο με τον οποίον φωτίζονται τα ράφια της βιβλιοθήκης. Όλη αυτή η «προθήκη» πλέει πάνω από ένα στρώμα νερού, που -σύμφωνα με τους αρχιτέκτονες- συμβολίζει την συνεχή ροή της γνώσης.
http://www.coolspotting.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...