ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

0 ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΑ ΣΤΗ ΧΙΛΗ ΨΑΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΕΞΩΓΗΙΝΗ ΖΩΗ!

Αν νομίζατε ότι τα ραδιοτηλεσκόπια του προγράμματος ΣΕΤΙ είναι τα μόνα που ψάχνουν στο διάστημα για ίχνη εξωγήινης ζωής, κάνετε λάθος!

Περιτριγυρισμένο από χιονισμένα ηφαίστεια το σύστημα Atacama Pathfinder στις δυτικές παρυφές της Χιλής που θα ολοκληρωθεί πλήρως μέχρι το 2013, ψάχνει και αυτό ήδη για εξωγήινα σήματα.


Το πεδίο των 66 πιάτων διαμέτρου 25μέτρων, θα αποτελεί το Atacama Large Millimeter Array (ALMA),το οποίο εκτός της αναζήτησης εξωγήινων σημάτων, θα παρέχει στους αστρονόμους ένα εργαλείο πρωτοφανής δύναμης για την κατανόηση του πώς οι γαλαξίες, τα αστέρια και οι πλανήτες τέθηκαν σε λειτουργία αφού θα παράγει εικόνες τόσο λεπτομερείς που για να επιτευχθούν σε άλλη περίπτωση θα χρειαζόταν ένα κάτοπτρο 10 μιλίων σε διάμετρο. Το ALMA θα είναι τόσο ισχυρό που θα μπορεί, επίσης, να ανακαλύπτει ένα νέο γαλαξία κατά μέσο όρο, κάθε τρία λεπτά.

http://www.apocalypsejohn.com/2011/10/blog-post_24.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...