αλλά και βιταμίνες, μέταλλα και φώσφορο,
ο σολομός είναι μιά τροφή με μεγάλη διατροφική αξία
αλλά και νοστιμιά!
Υλικά για 3 μερίδες:
3 φιλέτα σολομού
2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
Χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
2-3 κουταλιές άνιθος ψιλοκομμένος
1 σκελίδα σκόρδο
Αλατοπίπερο
Πλένουμε και στεγνώνουμε το ψάρι
και το τοποθετούμε σε ταψάκι ή πυρέξ.
Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού,
τον άνιθο και το σκόρδο ολόκληρο.
Περιχύνουμε τα φιλέτα με το μίγμα που ετοιμάσαμε
και τα αφήνουμε στο ψυγείο για καμμιά ώρα ή και περισσότερο.
Τα ψήνουμε στο γκριλ χωρίς να τα γυρίσουμε,
μέχρι να ροδίσει καλά το ψάρι.
Σερβίρουμε με μια σαλάτα – εγώ προτίμησα βλήτα -
και περιχύνουμε με το ζουμί
που έμεινε στο ταψάκι μετά το ψήσιμο.
Απολαυστικό!
http://greekfoodblogs.com/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου