ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

1 Βρέθηκε η Στρογγυλή Τράπεζα του βασιλιά Αρθούρου;

Αν υποθέσουμε ότι υπήρξε πράγματι ο βασιλιάς Αρθούρος, τότε οι Σκωτσέζοι πιστεύουν ότι κατάφεραν να εντοπίσουν τη Στρογγυλή Τράπεζα του! Οπως υποστηρίζουν, πρέπει να βρίσκεται στο κάστρο του Stirling κάτω από το μνημείο King's Knot (στη φωτογραφία), που είναι μία χωμάτινη κατασκευή με γεωμετρικό σχήμα στους πρώην βασιλικούς κήπους και καλύπτεται από πέπλο μυστηρίου εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Γιατί αν το Knot, όπως υπάρχει σήμερα, χρονολογείται από το 1620, το κεντρικό του ανάχωμα εκτιμάται, ότι θα ήταν πολύ παλαιότερο. Να σημειωθεί ωστόσο, ότι πριν από ένα χρόνο η Στρογγυλή Τράπεζα και πάλι είχε ανακαλυφθεί, αλλά σε άλλο σημείο....




  














Η έρευνα ξεκίνησε για πρώτη φορά τον Μάιο και Ιούνιο από αρχαιολόγους του Πανεπιστημίου της Γλασκόβης. Οπως δήλωσε  ο ιστορικός Τζον Χάρισον, πρόεδρος της Ιστορικής Εταιρείας του Stirling και της Αρχαιολογικής Εταιρείας που ξεκίνησε το έργο, «οι αρχαιολόγοι με γεωφυσική τηλεπισκόπιση έχουν εντοπίσει υπολείμματα μίας κυκλικής τάφρου και άλλων έργων κάτω από το King's Knot, ευρήματα που ρίχνουν νέο φως στην παράδοση της Στρογγυλής Τραπέζης του βασιλιά Αρθούρου».

  Η υπόθεση ότι αυτό το περίεργο γεωμετρικό ανάχωμα σχετίζεται με τη Στρογγυλή Τράπεζα, όπου ο Βασιλιάς Αρθούρος συγκέντρωνε τους ιππότες του δεν διατυπώνεται για πρώτη φορά. Γύρω στο 1375 ο σκωτσέζος ποιητής Τζον Μπάρμπουρ είχε πει, ότι το στρογγυλό τραπέζι βρισκόταν στα νότια του κάστρου του Stirling, πράγμα που επανέλαβε το 1478 ο Γουΐλιαμ του Γουόρτσεστερ ενώ με παρόμοιο τρόπο συνδέθηκε με το θρύλο του βασιλιά Αρθούρου ο σερ Ντέιβιντ Λίντσεϊ, σκωτσέζος συγγραφέας του 16ου αιώνα.
Το "φλιτζάνι με το πιατάκι" αναλύθηκε με γεωφυσική τηλεπισκόπιση

  Να σημειωθεί ότι οι ντόπιοι αναφέρονται σ΄ αυτή τη χορταριασμένη χωμάτινη κατασκευή ως «φλιτζάνι και πιατάκι». Στο μεταξύ αεροφωτογραφίες που είχαν ληφθεί το 1980 είχαν δείξει τρία ομόκεντρα χαντάκια κάτω και γύρω από το ανάχωμα δείχνοντας έτσι, ότι είχε προηγηθεί ένα χωματουργικό μνημείο.

  Η νέα έρευνα, που χρησιμοποίησε τις τελευταίες επιστημονικές τεχνικές για να δείξει χαμένες διαμορφώσεις και κατασκευές έφθασε ως ένα μέτρο κάτω από το έδαφος. Αποκάλυψε επίσης, μια σειρά από τάφρους νότια από το κύριο ανάχωμα, ερείπια κτιρίων αλλά και πιο πρόσφατες κατασκευές.
  «Είναι ένα μυστήριο που τα τεκμήρια δεν μπορούν να λύσουν αλλά η γεωφυσική έρευνα μας έχει δώσει νέες ιδέες», λέει ο Χάρισον, ο οποίος μελετά το King's Knot εδώ και 20 χρόνια. Προσθέτει όμως, πως «Δεν μπορούμε να πούμε φυσικά, ότι ο Βασιλιάς Αρθούρος ήταν εκεί, αλλά η διαμόρφωση που περιβάλλει τον πυρήνα του Knot θα μπορούσε να εξηγήσει κάποιες πλευρές της ιστορίας».

http://www.pyles.tv/News/arxaiotita-energiakoi-topoi-(1)/king_arthur.aspx

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...