ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

0 Περιπέτεια στην γη των τεράτων...

Κρυπτοζωολογία. Έτσι ονομάζεται η «επιστήμη» που αναζητά κρυμμένα ή άγνωστα στο πλήθος, ζώα. Πολλοί παθιασμένοι της θεωρίας αυτής, ταξιδεύουν ανά τον κόσμο έχοντας ως μοναδικό σκοπό στη ζωή τους να βρουν τα θρυλικά θηράματα.

Τα περισσότερο γνωστά είναι το Bigfoot στις Ηνωμένες Πολιτείες και η Nessie, της λίμνης Λοχ Νες της Σκοτίας και ο Yeti των Ιμαλαΐων, ο οποίος φροντίζει να μας αφήνει τα αποτυπώματά του πάνω στο χιόνι. Εκτός από αυτά όμως έχουν ακουστεί θρύλοι για τα Mothman στη δυτική Βιρτζίνια, τα Thunderbirds στο Lawndale του Ιλινόις, Chessie στη λίμνη Champlain και Jersey Devil στο Pine Barrens του Νιου Τζέρσεϋ.


Για τα περισσότερα τέρατα από αυτά, οι πληροφορίες είναι αρκετές. Ακόμα κι αν δεν έχεις μεγαλώσει στη Σκοτία, σίγουρα έχεις ακούσει ιστορίες για τη Nessie, η οποία κινείται στα σκοτεινά και βαθιά νερά της διάσημης λίμνης του Λοχ Νες. Στην Αφρική υπερηφανεύονται τα τύπου θαλάσσια θηλαστικά Dingonek, Gambo και Adjule. Στην Ιάβα για μεγάλο όγκο των πετούμενων Ahool που βρέθηκαν στα βάθη των τροπικών δασών της χώρας. Στη Βρετανία υποστηρίζουν ότι έχουν μία αγριόγατα φάντασμα, το επονομαζόμενο Beast of Bodmin Moor και το σαρκοφάγο Black Shuck, το οποίο περιπλανάται ασκόπως στις βραχώδεις ακτές των Norfolk, Suffolk και Essex.
Δίνοντας τόσο μεγάλη σημασία στα καλά κρυμμένα τέρατα, δεν κάνει εντύπωση το γεγονός ότι το απλό ενδιαφέρον έχει μετατραπεί σε εμμονή και, τελικά, σε μία καριέρα για τον Loren Coleman, ο οποίος έχει συγγράψει 30 βιβλία και έχει ανοίξει το μουσείο International Cryptozoology στο Portland.
Ο Coleman έχει ταξιδέψει πολύ μακριά ψάχνοντας για μυστήρια πλάσματα, καλύπτοντας κάθε γωνιά της γης. Το αγαπημένο του μέρος αποτελεί η λίμνη του Λοχ Νες. Η ατμόσφαιρα που δημιουργεί η ομίχλη μοιάζει σαν να βγαίνει από παραμύθι κι αυτό είναι κάτι που τον εντυπωσιάζει.
Βέβαια, αυτό δε σημαίνει ότι όλος ο κόσμος είναι παθιασμένος με τα τέρατα. Ο σκηνοθέτης από τη Σκωτία, John McFarlane παραμένει σκεπτικός σχετικά με το τέρας του Λοχ Νες, τον περίφημο «κάτοικο» της χώρας του. Παρόλο που οι πρώτες ενδείξεις ύπαρξής της υπήρχαν από τον 6ο αιώνα μ.Χ., αναφέρει ότι μεγαλώνοντας, πάντα αποτελούσε ένα θέμα συζήτησης. «Όταν ήμουν παιδί, ο παππούς μου μού είπε ότι είναι πιθανό να υπάρχει ένα πλάσμα στη λίμνη… το οποίο μπορεί να βρίσκεται εκεί από την περίοδο των δεινοσαύρων. Η σκέψη είναι ότι μπορεί να υπάρχει ένα πέρασμα από το βυθό της λίμνης στη θάλασσα», ανέφερε…
Για το αν πρόκειται για αληθινά η πλάσματα που δημιουργεί η φαντασία μας, δεν ξέρω, πάντως, για καλό και για κακό έχε το νου σου αν δε βρεθείς σε κάποια από τις παραπάνω περιοχές.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κρυπτοζωολογία μπορείς να βρείς στο www.cryptozoology.com.

http://www.otherside.gr/2011/09/peripeteia-sti-gi-teratwn/#ixzz1XpZFxf92

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...