ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

0 Baatara Φαράγγι - Ο Καταρράκτης μέσα από ένα σπήλαιο

  
Ο Καταρράκτης Baatara στο Λίβανο είναι κάτι περισσότερο από λίγο ασυνήθιστο. Αν οι καταρράκτες μπορεί να είχαν  ένα κόλπο κάτω από το μανίκι τους, τότε αυτό είναι ένα από τα καλύτερα. Ο καταρράκτης πέφτει στα 837 πόδια (255 μέτρα)  σε μια τεράστια σπηλιά του Ιουρασικού ασβεστόλιθου.






Βρίσκεται στην ορεινή διαδρομή του Λιβάνου στην άβυσσο, για να τον καταρράκτη που πέφτει είναι επίσης γνωστό ως το χάσμα Τρεις Bridge. Παίρνει αυτό το όνομα επειδή το ταξίδι προς την κοιλάδα κάτω γίνεται σε τρείς φυσικά διαμορφωμένες γέφυρες, που υψώνονται πάνω από το παρακάτω.

Ο καταρράκτης βρίσκεται στο αποκορύφωμά του, όταν το χειμώνα τα χιόνια αρχίζουν να λιώνουν και το νερό γίνεται καταρράκτες .Οι επιστήμονες στη δεκαετία του ογδόντα έβαψαν  το νερό και έδειξε ότι τελικά επέστρεψε  στο φως της ημέρας στο κοντινό χωριό Mgharet al-Ghaouaghir.



Πρέπει να ήταν μια ημέρα για να θυμόμαστε για την Henri Coiffait, η γαλλική βιο-σπηλαιολόγος που ανακάλυψε η λακκούβα το 1952. Παράξενο που πήρε πολύ καιρό για να ανακαλύψουν κάτι που ήταν σε κοντινή απόσταση από την πόλη της Tannourine και το μικρό χωριό της Balaa.



Ακόμα και σήμερα η ανάπτυξη της λακκούβα δεν είναι πλήρης - ούτε θα είναι ποτέ, ενώ το νερό ρέει σε αυτό. Οι περισσότερες καταστροφές είναι οι χειμώνα  που παγώνει το νερό, όταν ο πάγος λιώνει, παρασέρνει  συχνά μεγάλα κομμάτια από την πλευρά της λακκούβας.

Δεν υπάρχει τίποτα για να σηματοδοτήσει τον καταρράκτη και το χάσμα εκτός από μια ταμπέλα που με πολύ αυστηρό τρόπο καθοδηγεί τους επισκέπτες να μην πάνε πάρα πολύ κοντά στην άκρη, καθώς είναι γλιστερός και η πτώση θα οδηγήσει σε σχεδόν βέβαιο θάνατο. Ομοίως, το περπάτημα στην μεσαία γέφυρα απαγορεύεται, δεδομένου ότι θα θέση σε κίνδυνο κατάρρευσης με το πρόσθετο βάρος ενός απρόσεκτου τουρίστα.


 

ΠΗΓΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...