ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

0 Το μπλε μανιτάρι της Νέας Ζηλανδίας.

Μοιάζει σαν να είναι κάτι που προσφέρεται στην Αλίκη, λίγο πριν κάνει ένα ταξίδι στην χώρα των θαυμάτων, όμως αυτό το μανιτάρι που έχει το χρώμα του μπλε του ουρανού, δεν είναι προϊόν φαντασίας του Λιούς Κάρολ.





Φύεται και στα δύο νησιά της Νέας Ζηλανδίας - και παραδόξως, σε αρκετά μέρη στην Ινδία.

Η επιστημονική ονομασία του είδους αυτού είναι Entoloma hochstetteri, όμως κανείς δεν το λέει με το όνομα αυτό. Καθιερώθηκε σαν μπλέ του ουρανού μανιτάρι.



Το πολύ διακριτικό μπλε χρώμα του το παίρνει από τη χρωστική ουσία που περιέχεται στον καρπό, γνωστή ως αζουλένιο.

Το Αζουλένιο (Azulene) βρίσκεται στη φύση όχι μόνο σαν συστατικό των χρωστικών ουσιών στα μανιτάρια, αλλά και σε ορισμένα θαλάσσια ασπόνδυλα.

Το μπλε μανιτάρι απεικονίστηκε μαζί με άλλους πέντε αυτόχθονες μύκητες σε μια σειρά γραμματοσήμων, που εκδόθηκε από την κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας το 2002 και επίσης στην πίσω όψη των χαρτονομισμάτων των $ 50 της χώρας, που κυκλοφόρησαν το 1990. Εκτός από τη Νέα Ζηλανδία όμως, οι άνθρωποι φαίνεται να αγνοούν την ύπαρξη αυτού του απίστευτου μπλε μανιταριού.

Το μπλε μανιτάρι βρίσκεται συνήθως ανάμεσα σε βρύα, φτέρες ή πεσμένα φύλλα και φτάνει σε διάμετρο τα 4 εκατοστά.



Με ένα κωνικό σχήμα που μοιάζει βγαλμένο από παραμύθι ή μια ιστορία για παιδιά και στο καταπράσινο φόντο του δάσους της Νέας Ζηλανδίας, δίνει απλά την προσδοκία ότι ένα ξωτικό θα αρχίσει να χορεύει γύρω του οποιαδήποτε στιγμή.

Παρά το γεγονός ότι τα μπλε μανιτάρια δεν είναι βρώσιμα - δεν είναι γνωστό αν είναι δηλητηριώδη ή μη - κανείς δεν φαίνεται να έχει προσπαθήσει να τα φάει μέχρι τώρα στην ιστορία τους.

Ωστόσο, άλλα είδη στο γένος του είναι γνωστό ότι είναι δηλητηριώδη, οπότε το πιο πιθανό είναι ότι αυτό το πανέμορφο μπλέ μανιτάρι δεν θα ήταν καλό να το βάλετε σε μία ομελέτα...

Λένα Καλιάτη


Πηγήhttp://webdaily.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...