ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2011

0 Atenistas | To ξεχασμένο εκκλησάκι του Αγ. Κων/νου επέστρεψε στην πόλη!

Το μικρό εκκλησάκι του Αγίου Κωνσταντίνου στην Λεωφόρο Αθηνών (Καβάλας) έστεκε χρόνια τώρα, ρημαγμένο, εγκαταλελειμμένο και αθέατο απ’ τους περαστικούς μέσα σ’ ένα δάσος από αγριόχορτα τσουκνίδες και μπαζωμένο με άπειρο σκουπίδι.


Μέχρι το Σάββατο όπου λίγοι αλλά καλοί κάτω απ’ τον δυνατό ήλιο πήρανε τα εργαλεία με μοναδικό σκοπό να επιστρέψει το εκκλησάκι αυτό του 1903 στο προσκήνιο, να καθαριστεί η αυλή του, να γίνει μια ελαφρά διαμόρφωση και το σημαντικότερο να τεθεί το θέμα της διάσωσής ενός απ΄τα ελάχιστα μνημεία της ευρύτερης περιοχής του Ελαιώνα.

Eυχαριστίες στον Αντιδήμαρχο κ. Α. Βαρελά που ενίσχυσε τη δράση με έξτρα εξοπλισμό, τις  εταιρείες, -γειτόνισσες της μικρής εκκλησίας που τους ζήτήσαμε και συνέδραμαν άμεσα- Σαρακάκης (πρόσφερε το χαλίκι) και Καύκας (τοποθέτηση σποτ στις κολώνες για να αναδειχθεί με βραδινό φωτισμό το εκκλησάκι), στον περιπτερά κ. Τάσο που κερνούσε αφειδώς αναψυκτικά και πάνω απ’ όλα σ’ όσους δουλέψανε κυριολεκτικά με αυταπάρνηση κάτω απ’ τον δυνατό ήλιο για 4 ώρες.

• Υπόσχεση, θ’ ακολουθήσουν οι κατάλληλες ενέργειες για την διάσωση  προς ΥΠΠΟ, Εφορεία Μνημείων και προς όποιον θέλει να βοηθήσει. Ήδη οι πρώτες ενδείξεις είναι αισιόδοξες.
περισσότερες φωτογραφίες στο:
http://www.atenistas.gr

καλά νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...