ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

0 ΣΤΑΧΤΗ 4,5 ΕΚΑΤ. ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΔΑΣΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ 1987

Καίμε 250 χιλιάδες στρέμματα δάσους το χρόνο, κατά μέσο όρο από το 1974! Τα τελευταία 24 χρόνια (από το 1987) έχουν γίνει στάχτη περίπου 4,5 εκατομμύρια στρέμματα δασικών εκτάσεων στη χώρα μας, δηλαδή το 13,5% του δασικού πλούτου, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, που παρουσιάστηκαν σε ημερίδα του Τεχνικού Επιμελητηρίου (Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας), στη Θεσσαλονίκη.

«Η αγάπη προς το περιβάλλον πρέπει να γίνει βίωμα κάθε Ελληνα πολίτη. Δυστυχώς, στη λογική της ανάπτυξης κατορθώσαμε να κάνουμε βίλες μέσα στο δάσος, με στόχο μια εφήμερη ποιότητα ζωής», ανέφερε ο πρόεδρος του ΤΕΕ (ΤΚΜ), Τάσος Κονακλίδης, και τόνισε ότι «το 97% των δασικών πυρκαγιών, που κάθε χρόνο ξεσπούν στην Ελλάδα, οφείλονται (είτε εκούσια είτε ακούσια) στον ανθρώπινο παράγοντα και μόλις το 3% σε φυσικά φαινόμενα, όπως ο κεραυνός».


«Τα τελευταία χρόνια οι καμένες εκτάσεις στην ευρωπαϊκή Μεσόγειο -με εξαίρεση Τουρκία, Τυνησία και Μαρόκο- τριπλασιάστηκαν», είπε στην ομιλία του ο γενικός διευθυντής Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, δρ Δασολογίας Νικήτας Φραγκισκάκης. Ανέφερε ότι στη χώρα μας τα δασικά οικοσυστήματα καλύπτουν το 67% της επιφάνειάς της, ενώ από το 1974 έως σήμερα, κάθε χρόνο, καίγονται στην Ελλάδα κατά μέσο όρο περίπου 250 χιλιάδες στρέμματα δάσους. Αναφερόμενος στα μέτρα προστασίας των κατοίκων που ζουν σε δασικές περιοχές πρότεινε, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία ατομικών καταφυγίων.

Ο διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, πολιτικός μηχανικός Κωνσταντίνος Κοκολάκης επισήμανε ότι οι πιο επικίνδυνες περιοχές για δασικές πυρκαγιές στη Βόρεια Ελλάδα είναι οι ζώνες ευθύνης των δασαρχείων Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Θάσου και Αλεξανδρούπολης-Σαμοθράκης.

Παρουσιάζοντας στοιχεία έρευνας του καθηγητή Δημήτρη Καϊλίδη, τόνισε ότι, σε σύνολο 3.514 δασικών πυρκαγιών, που καταγράφτηκαν τα τελευταία χρόνια, οι 2.776 (ποσοστό 78%) εκδηλώθηκαν με θερμοκρασίες που κυμαίνονταν από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου, οι 852 (ποσοστό 24,2%) με υγρασία 41%-50% και 2.136 (ποσοστό 60,8%) με ανέμους εντάσεως τριών έως πέντε Μποφόρ.

Του ΝΙΚΟΥ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΠΡΕΖΑ TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...