ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

0 Δύο νέα πάρκα από παλιές χωματερές..


Δύο νέα μεγάλα έργα, περιβαλλοντικής σημασίας, ύψους 18.217.463 ευρώ, θα υλοποιηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα με την ανάπλαση των ΧΑΔΑ Ταγαράδων Θεσσαλονίκης και Αιγινίου Πιερίας. Η χρηματοδότηση θα γίνει από το ΕΣΠΑ Μακεδονίας-Θράκης 2007-2013.


Νομός Θεσσαλονίκης
Ειδικότερα, στο χώρο των Ταγαράδων του Δήμου Θέρμης, που σταμάτησε να δέχεται σκουπίδια τον Αύγουστο του 2008, έπειτα από 26 χρόνια λειτουργίας· θα αποκατασταθούν περιοχές συνολικής έκτασης 174 στρεμμάτων και δύο λίμνες συγκέντρωσης στραγγισμάτων, έκτασης 34 στρεμμάτων. Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 17.547.463 εκατ. ευρώ.
Στο χώρο της πρώην χωματερής των Ταγαράδων θα δημιουργηθεί ένα πάρκο 800 στρεμμάτων με 100.000 δέντρα τουλάχιστον. Μέχρι τώρα έχουν ολοκληρωθεί δύο φάσεις αποκατάστασης, 100 στρεμμάτων η πρώτη και 240 η δεύτερη, ενώ μόνο το 2008 φυτεύτηκαν 35.000 δέντρα και θάμνοι.

Νομός Πιερίας
Σε ό,τι αφορά στα έργα αποκατάστασης του ΧΑΔΑ Αιγινίου του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού, προϋπολογισμού 670.000 ευρώ, προβλέπονται παρεμβάσεις σε μια έκταση 186,5 στρεμμάτων που αφορούν χωματουργικές εργασίες συλλογής διάσπαρτων απορριμμάτων από τη συνολική έκταση του ΧΑΔΑ και συγκέντρωσης τους σε μικρότερη έκταση της τάξης των 24 στρεμμάτων.
Επίσης, προβλέπονται χωματουργικές εργασίες διαμόρφωσης και εξομάλυνσης του αναγλύφου, κατασκευή έργων τελικής κάλυψης, έργα μεταφροντίδας αποκατεστημένου χώρου, περίφραξη, έργα οδοποιίας, πρασίνου κ.λπ.
http://www.kala-nea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...