ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

0 Αζόρες | Το πρώτο ολοκληρωτικά ‘πράσινο’ νησί στον κόσμο!


Μια "πράσινη" επανάσταση βρίσκεται σε εξέλιξη στη μέση του Ατλαντινού Ωκεανού!
Το νησί Γκρατσιόσα στις Αζόρες πρόκειται σε λίγο καιρό να αποτελέσει το πρώτο ολοκληρωτικά "πράσινο" νησί στον κόσμο, με μηδενική παραγωγή διοξειδίου του άνθρακα για την κάλυψη των αναγκών του
Σκοπός του έργου είναι οι 4.500 μόλις κάτοικοί του να χρησιμοποιούν ενέργεια αποκλειστικά από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, κυρίως ηλιακή και αιολική ενέργεια, λόγω της θέσης και του κλίματος του νησιού.


Το φιλόδοξο project έχει αναλάβει η γερμανική εταιρεία Younicos, η οποία αναπτύσσει νέες τεχνολογίες για καθαρή ενέργεια στο νησί. Η καινοτομία που εισάγει στο έργο η Younicos έγκειται στη χρήση μεγάλων μπαταριών από την Ιαπωνία.

Στην Γκρατσιόσα ήδη λειτουργεί η μεγαλύτερη μπαταρία στον κόσμο και η εταιρεία θέλει να δείξει οτι μπορούν τεράστιες αποθηκευτικές μονάδες ηλεκτρικής ενέργειας, ακόμη και από ΑΠΕ, να ενσωματωθούν στα υπάρχοντα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας.

Το σύνθημα της εταιρείας είναι "το μικρό είναι όμορφο" τονίζοντας οτι η εταιρεία προτιμάει τη χρήση μικρών αποθηκευτικών μονάδων μέσα στα κτίρια παρά τη χρήση μιας μεγάλης κεντρικής μπαταρίας.
Το έργο έχει ήδη ξεκινήσει το 2011 και αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2012. Σκοπός είναι μέχρι το 2012 η ενέργεια από ΑΠΕ να αντιπροσωπεύει το 80% της συνολικής ενέργειας με απώτερο στόχο την πλήρη ανεκαρτητοποίηση του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας από το πετρέλαιο.

Στην πλήρη ανάπτυξή του, το σύστημα θα παρέχει ενέργεια στο νησί μέσω ανεμογεννητριών και φωτοβολταϊκών συστημάτων, επικουρούμενο από ένα τεράστιο αποθηκευτικό σύστημα ενέργειας και ένα εφεδρικό σύστημα το οποίο θα λειτουργεί με φυτικό λάδι το οποίο παράγεται στην περιοχή.
http://www.ypodomes.com
http://www.kala-nea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...