ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

0 ΑΜΕΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

«Το κωφό παιδί, το τυφλό παιδί, το ανάπηρο παιδί, αν δεν εκπαιδευτεί, είναι δέκα φορές ανάπηρο», υπογράμμισαν γονείς, εκπαιδευτικοί και άτομα με αναπηρία σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, την οποία πραγματοποίησαν για να καταγγείλουν ότι τα άτομα με αναπηρία είναι αποκλεισμένα από την εκπαίδευση, αφού, όπως υποστήριξαν, 180.000, πανελλαδικά, παιδιά με αναπηρίες και μαθησιακές δυσκολίες είναι σήμερα εκτός Ειδικής Αγωγής.

Αναφερόμενοι στα κωφά παιδιά, μόλις 270 σε όλη τη χώρα φοιτούν σε κάποιο σχολείο, τη στιγμή που ο αριθμός των κωφών παιδιών πανελλαδικά ανέρχεται στις 2.000. Συγκεκριμένα, τα κωφά παιδιά που φοιτούν στα τρία Δημοτικά της Αττικής υπολογίζονται σε 70, όταν ο συνολικός αριθμός κωφών παιδιών στην Αττική αγγίζει τα 1.000.

Και αντί το κράτος να ιδρύσει όσον το δυνατόν περισσότερα ειδικά σχολεία, σχεδιάζει την κατάργηση των ελαχίστων που λειτουργούν. Ενα από αυτά είναι το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών και Βαρηκόων στους Αμπελόκηπους, που είναι και το πρώτο σχολείο που ιδρύθηκε στη χώρα μας, το 1938, για την εκπαίδευση κωφών και βαρήκοων. Ενα σχολείο που εφαρμόζει εκπαιδευτικά προγράμματα -μοναδικά για τα ελληνικά δεδομένα.

Ακόμα, οι ομιλητές αναφέρθηκαν στα εκπαιδευτικά τμήματα της Σχολής Τυφλών στην Καλλιθέα και στα Κέντρα Ειδικής Αγωγής Ιδιωτικού Δικαίου, που κινδυνεύουν να κλείσουν, ενώ οι εργαζόμενοί τους παραμένουν μήνες απλήρωτοι.
Ναυ.Καρ.

ΠΡΕΖΑ TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...