ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

0 Χωρίς γιατρό το φαράγγι της Σαμαριάς…

Χωρίς γιατρό αναμένεται να μείνει φέτος το διάσημο φαράγγι της Σαμαριάς , καθώς το υπουργείο Εθνικής Άμυνας φαίνεται απρόθυμο να στείλει και φέτος στρατιωτικό γιατρό, ενώ το υπουργείο Υγείας τα τελευταία χρόνια έχει σταματήσει να καλύπτει την θέση με γιατρούς που κάνουν το «αγροτικό» τους.

Το πρόβλημα που δημιουργείται είναι τεράστιο καθώς η γιατρός που υπηρετεί στην Αγία Ρουμέλη Σφακίων (στην έξοδο του φαραγγιού), δεν επαρκεί για να καλύψει έγκαιρα τις ανάγκες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης που δημιουργούνται κατά την διάβαση των 18 χιλιομέτρων από τους χιλιάδες επισκέπτες κάθε ηλικίας.


Τα ατυχήματα, από εκδορές, μέχρι στραμπουλήγματα, θλάσεις ή και σε ηλικιωμένους, προβλήματα με το…αναπνευστικό και την καρδιά, συμβαίνουν πολύ συχνά στην διάρκεια του καλοκαιριού μεταξύ των χιλιάδων επισκεπτών και είναι δεδομένο πως οι φύλακες του φαραγγιού το μόνο ουσιαστικό που μπορούν να κάνουν είναι να μεταφέρουν τους παθόντες κυρίως στο ιατρείο του χωριού Σαμαριά που βρίσκεται στο μέσο του φαραγγιού και όπου υπήρχε ο γιατρός.

Σήμερα και με την ευκαιρία σύσκεψης για την αντιπυρική προστασία, ο υπεύθυνος του εθνικού δρυμού Λευκών Ορέων εκ μέρους της Διεύθυνσης Δασών Χανίων, κ. Γιάννης Φωτάκης, γνωστοποίησε πως θα ζητηθεί η συνεργασία με το σώμα εθελοντών Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, προκειμένου να εξασφαλιστεί η παροχή – τουλάχιστον πρώτων βοηθειών – στους επισκέπτες του φαραγγιού.

Από την πλευρά τους οι εθελοντές-Σαμαρείτες, αφού τόνισαν πως ευχαρίστως να προσφέρουν υπηρεσίες και σε αυτό τον τομέα, επεσήμαναν πως επειδή είναι εθελοντές και κυρίως επειδή δεν είναι γιατροί, απαραίτητη προυπόθεση για να επανδρώσουν το ιατρείο στην Σαμαριά, είναι η ύπαρξη γιατρού.

Όπως επισημάνθηκε, εφόσον επιτευχθεί η συμφωνία για την συνεργασία με τους εθελοντές-Σαμαρείτες, στόχος θα είναι να προσφέρονται άμεσα οι πρώτες βοήθειες και στην συνέχεια να μεταφέρεται ο ασθενής στο ιατρείο της Αγίας Ρουμέλης όπου θα τίθεται πλέον υπο την ευθύνη της γιατρού που υπηρετεί εκεί.

Πηγή:Σκαθάρι
http://kontiloforos.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...