ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

0 Από πού έρχεται ... ο λόξυγγας;

  Αν νομίζετε ότι κάθε φορά που έχετε λόξυγγα μεγαλώνει το ... αντεράκι σας και αναρωτιέστε πού θα φτάσει το μέγεθός του, τότε έφτασε η ώρα να ηρεμήσετε!!
Η ιατρική εξήγηση του λόξυγγα.
  Δύο σημεία του σώματος μας ευθύνονται για τον λόξυγγα:
α) το διάφραγμα, δηλαδή ο κύριος αναπνευστικός μυς που βρίσκεται ανάμεσα στην κοιλιά και τον θώρακα...

β)το φρενικό νεύρο, δηλαδή ένα νεύρο που ξεκινάει από τον εγκέφαλο και φτιάχνει στο διάφραγμα.
 Ένας ερεθισμός του διαφράγματος ή του φρενικού νεύρου σπρώχνει τον αέρα προς τα πάνω και προκαλεί τον γνωστό ενοχλητικό λόξυγγα.

Ποιες είναι οι αιτίες του τον λόξυγγα?

  Με σειρά προτεραιότητας, ο λόξυγγας μας πιάνει εξ αιτίας α)του βιαστικού φαγητοού, β) του αλκοόλ, γ) του έντονου γέλιου, δ) του υπερβολικού καπνίσματος, ε) του στρες, στ) μιας ξαφνικής αναστάτωσης  και από μια σειρά ακόμη καταστάσεων.
  Οι περισσότεροι λόξυγγες κρατούν μόλις λίγα λεπτά της ώρας, αλλά υπάρχουν ιατρικές καταγραφές με μεγαλύτερη διάρκεια. Ο μεγαλύτερος σε διάρκεια λόξυγγας που έχει ποτέ καταγραφεί στα ιατρικά χρονικά ήταν 6 ολόκληρα χρόνια!!!

Οι πιο δημοφιλείς τρόποι για να σταματήσετε τον λόξυγγα

-Πιείτε απότομα 7 γουλιές νερό.

-Κρατήστε την αναπνοή σας.

-Βουλώστε τα αυτιά σας με τα χέρια και πιείτε νερό με το καλαμάκι.

-Τραβήξτε τις άκρες των μαλλιών σας για 1 λεπτό!!

-Τραβήξτε δυνατά την γλώσσα σας.

-Πείτε σε κάποιον να σας τρομάξει.

 Μην τα κάνετε όλα μαζί! Ένα από αυτά υποτίθεται πως αρκεί. Να τονίσουμε πως τίποτα από τα παραπάνω δεν έχει αποδειχτεί επιστημονικά πως σταματάει τον λόξυγγα!! Γι αυτό εμείς θα σας προτείναμε την επόμενη φορά που το ενοχλητικό "χικ, χικ" θα κάνει την εμφάνισή του, απλώς να χαλαρώσετε. Λόξυγγας είναι, θα περάσει.

πηγή: http://www.pyles.tv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...