ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

0 Προϊόντα κλωνοποιημένων ζώων στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλιώς...θα το πληρώσουμε ακριβά.

Το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο προειδοποιήθηκε από τον Επίτροπο Εμπορίου της ΕΕ Karel de Gucht ότι αν απαγορευτεί η χρήση κλωνοποιημένων ζώων, των απογόνων τους και των προϊόντων τους στην Ευρώπη αυτό θα οδηγούσε την απαγόρευση εισαγωγής κρέατος και γαλακτοκομικών από χώρες όπως τις Η.Π.Α. Η απαγόρευση θα "προκαλέσει αντίποινα" στις εξαγωγές της ΕΕ, με κόστος εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ ετησίως από απώλεια πωλήσεων σύμφωνα με τον De Gucht. Το θέμα είναι ότι σύμφωνα με στοιχεία από τις Βρυξέλλες οι χώρες εκτός της ΕΕ δεν έχουν συστήματα ιχνηλασιμότητας για τον εντοπισμό της προέλευσης των τροφίμων, δηλαδή δεν μπορούμε να ξέρουμε αν ένα προϊόν προέρχεται από κλωνοποιημένο ζώο με αποτέλεσμα να μην .......μπορεί να υπάρχει επισήμανση στο προϊόν έτσι ώστε να ενημερώνεται ο καταναλωτής. 
     
      H Μονίκ Γκόγιενς, Γενική Διευθύντρια της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ενώσεων Καταναλωτών (BEUC) αναφέρει σε δελτίο τύπου ότι "Είναι απαράδεκτο ότι Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να επιτρέπει το γάλα ή το κρέας από απογόνους κλωνοποιημένων ζώων χωρίς καμία σήμανση μόνο και μόνο επειδή οι ​​ΗΠΑ και άλλες χώρες εξαγωγής δεν εφαρμόζουν κανένα σύστημα ιχνηλασιμότητας” και προσθέτει ότι "νομοθέτες δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούν εμπορικά επιχειρήματα για να θέσουν σε κίνδυνο την επιλογή των καταναλωτών της ΕΕ”.

     Πάντως εμάς όλα αυτά μας φαίνονται σαν μια μορφή εκβιασμού. Θέλουν και να δεχτούμε να υπάρχουν προϊόντα κλωνοποιημένων ζώων στη χώρα μας αλλά και να μην έχουμε και καμία επιλογή να τα αποφύγουμε αφού δεν θα μπορούμε να ξέρουμε αν προέρχονται από κλωνοποιημένα ζώα αφού δεν θα αναγράφεται πουθενά. Το Συμβούλιο Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρέπει να έχουν πάρει την απόφαση τους μέχρι τις 30 Μαρτίου.

http://natofao.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...