ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

0 Τυχαίο....;;;;

thumb
Κάθε φορά που η κυβέρνηση βρίσκεται μπροστά σε σκόπε­λο επικοινωνιακής διαχείρι­σης ενός νέου μνημονίου, τα τσακάλια της αντιτρομοκρατικής προχωρούν σε συλλήψεις, θεαματικά σκηνοθετημέ­νες και προβεβλημένες από το... «κο­ντρόλ» της αστυνομικής προπαγάνδας.
Οι ιεροφάντες της αντιτρομοκρατι­κής, αυτοί δηλαδή που συγκροτούν το επιτελείο, έσπευδαν να δηλώσουν πε­ριχαρείς το πρωί της Δευτέρας πως με...

 τη σύλληψη των τριών από τους έξι, εις βάρος των οποίων εκκρεμούσαν από τον Νοέμβριο του 2009 και του 2010 εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς... ψέκασαν, σκούπισαν και καθάρισαν με τ’ απόνερα της....
νεοτρομοκρατίας. Έτσι ακριβώς το είπαν.
Χωρίς σημάδια
Το ίδιο βράδυ δε και πριν από την εξαγωγή αποτελέσματος από την ολο­νύκτια εξέταση των όπλων, στελέχη της ηγεσίας κραύγαζαν σε διάτορους ήχους ότι έβαλαν στο χέρι τη Σέχτα Επαναστατών. Το σύνθημα υιοθετή­θηκε εν μέρει από τηλεοπτικά δελτία, όμως η σούπα χάλασε το πρωί της Τρί­της, όταν τα όπλα έδειξαν ότι δεν έφε­ραν «σημάδια» του παρελθόντος.
Και πάλι όμως έμειναν πιστοί αμφό­τεροι στη δοξασία ότι σκούπισαν τους τελευταίους και τους πλέον επικίνδυ­νους.
Απ’ ό,τι φαίνεται, όμως, το πάθημα δεν τους έχει γίνει μάθημα. Διότι τα ίδια έλεγαν πέρσι τον Απρίλιο, όταν συ­νέλαβαν έξι άτομα για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα, πλην όμως η εξέλιξη του ένοπλου τους διέψευσε με οι­κτρά δραματικό τρόπο.
Στις 24 Ιουνίου εξερράγη μέσα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και σε απόσταση λίγων μέτρων από το γρα­φείο του Χρυσοχοΐδη παγιδευμένο με εκρηκτικά τρομοπακέτο, από την ανα­τίναξη του οποίου σκοτώθηκε ο υπα­σπιστής του. Ο 52χρονος αστυνομικός υποδιευθυντής Γιώργος Βασιλάκης.
Περίπου έναν μήνα μετά, στις 19 Ιουλίου, μέλη της Σέχτας Επαναστατών γάζωσαν με σφαίρες, στην είσοδο του σπιτιού του στην Ηλιούπολη, τον δημοσιογράφο και διαχειριστή του blog troktiko Σωκράτη Γκιόλια.
Λίγες ημέρες πριν από τον ανα­σχηματισμό και την ανα­χώρηση του Χρυσοχοΐδη από την Κατεχάκη για το Ανάπτυ­ξης, οι συνεργάτες του αλλά και όλοι όσοι ήταν κατά τύχη στον 7ο όροφο του ευαγούς τον άκουσαν να ωρύεται «ψέλνοντας» διόλου ιερατικούς στί­χους σε όσους τον διαβεβαίωναν ότι «τρομοκρατία τέλος».
Τα ίδια άλλωστε στελέχη που τώρα πλέκουν διθυραμβικά εγκώμια για την επιτυχή έκβαση της επιχείρησης, πριν από ενάμιση χρόνο απαξίωναν την επι­χειρησιακή δυναμική των σημερινών συλληφθέντων μιλώντας για αμού­στακα παιδιά.
Επίσης οι ίδιοι ήταν που, παραδομένοι σε ένα κρε­σέντο παλινωδιών, δεν έκρυβαν το προηγούμενο διάστημα τον υπό συνθήκες και προϋποθέσεις θαυμασμό τους για την αναπλαστική δυναμική και για τον τρόπο που η Συνωμοσία αναγεννάται από την τέφρα της.
Ο... ενθουσιασμός
Όμως, όπως ήδη προκύπτει από τη στοιχειώδη παράθεση των γεγονό­των, οι αντιτερορίστες έχουν δεδομέ­να ανοιχτά ζητήματα να διαχειριστούν, που επικαλύπτουν, και μάλιστα με το παραπάνω, την έκταση της πρόωρης όσο και άκαιρης αισιοδοξίας τους.
Ήδη μιλήσαμε για τον τρόπο που σκοτώθηκε ο υπασπιστής του Χρυσοχοΐδη, όπως επίσης και για το αμέσως επόμενο κι επίσης ματωμένο αποτύπω­μα δράσης της Σέχτας Επαναστατών. Στην πρώτη περίπτωση μία οργάνωση απέστειλε προκήρυξη κι επιφυλάχθη­κε με νέο χτύπημα να δημοσιοποιήσει όνομα και ιδεολογικό περίβλημα, ενώ η Σέχτα μετρά από τον Φεβρουάριο του 2009 δύο ηχηρές επιθέσεις και δύο νε­κρούς.
Στην πρώτη περίπτωση, αναμίχτηκε το όνομα διάσημου ποινικού, ο οποίος διαφεύγει τη σύλληψη, και στη δεύτερη προσπάθησαν να μας πουν ότι πέτυχαν να την αφοπλίσουν, με τη σύλληψη 6 νεαρών ατόμων στις 5 Δεκέμβρη 2010, στους οποίους απαγγέλθηκαν κατηγο­ρίες για συμμετοχή σε ανώνυμη οργά­νωση. Ακριβώς τα αντίθετα δηλαδή.
Στη μία περίπτωση δεν έχουν το πρόσωπο που θεωρητικά κυνηγούν και στην άλλη το οπλοστάσιο που σκο­τώνει. Ακόμη μια φορά παρασύρονται από τον ενθουσιαστικό αυθορμητισμό του παραλόγου. Ράβδος εν γωνία, άρα βρέχει.
Τέσσερις γρίφοι - πονοκέφαλος για τους Κλουζό
Σαν να μην έφταναν τα συγκεκριμένα αδιέξο­δα, στην αντιτρομοκρατική δεν έχουν ακόμη βρει απαντήσεις σε αρκετούς γρίφους, που φαντάζουν δυσεπίλυτοι.
1 Η οργάνωση «6 Δεκέμβρη». Ένα γκρουπ με τέσσερις προϊούσας αναβάθμισης ενέργειες, με πιο σημαντική την τοποθέτηση βόμβας στις 15.1.2010 στο υπουργείο Τύπου.
2 Η Λαϊκή Θέληση. Μια οργάνωση με πε­ριστασιακή παρουσία, η οποία πάντως ήγειρε έντονες ανησυχίες άμα τη εμφανίσει της, τον Μάιο του 2004, όταν ανατίναξε με ισχυρή βόμβα, που ενεργοποιήθηκε με κινητό τηλέφωνο, τα δικαστήρια της Λάρισας. Έκτο­τε πραγματοποίησε άλλα πέντε χτυπήματα, με τελευταίο, στις 17.2.2010, με βόμβα στο εκλογικό κέντρο του Χρυσοχοΐδη στο Περι­στέρι.
3 Η Λαϊκή Επαναστατική Δράση, που διεκ­δίκησε το αφετηριακό χτύπημα στον ρου της «νεοτρομοκρατίας», μετά δηλαδή την εξάρθρωση της 17 Νοέμβρη, όταν επιχείρησε αποτυχημένη βομβιστική επίθεση στα γρα­φεία της ασφαλιστικής Alico στη Μιχαλακο-πούλου. Τα επόμενα δύο χρόνια είχε αισθητή παρουσία, ενώ ολοκλήρωσε (;) τον σύντομο ιστορικό κύκλο της στις 12.7.2005 με βόμβα στο εργοτάξιο της κατασκευαστικής εταιρείας Άκτωρ στο Γκάζι.
4 Τη σκυτάλη πήρε η Ένοπλη Επαναστατι­κή Δράση (ΕΝΕΔΡΑ) με τρεις βομβιστικές επιθέσεις σε εφορίες και στη Διεύθυνση Περιφέρειας Δασών, αντιγράφοντας τη μεθο­δολογία δράσης και το know-how της ΛΕΔ, βάζοντας τους εκρηκτικούς μηχανισμούς σε... κατσαρόλες.
Εκτός των παραπάνω υπάρχουν και οι «ορ­φανές» ενέργειες. Αυτές για τις οποίες δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης. Τέτοιες υπήρξαν στις 22.12.2005 η βόμβα μικρής ισχύος έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης στη Μεσογεί­ων, στις 27.2.2006 η βόμβα σε αεραγωγό της γαλλικής τράπεζας BNP στην Κηφισίας 201 στο Μαρούσι, η βόμβα τον Μάρτιο του 2006 στο υποκατάστημα της Citibank στους Αμπε­λοκήπους, η επίθεση στις 25.2.2008 σε κτίριο του ΥΠΕΧΩΔΕ στην οδό Πουλίου στους Αμπε­λοκήπους και η μεσαίας ισχύος έκρηξη στις 24.10.2008 στα γραφεία της Shell στο Παλαιό Φάληρο.
Πάνω και πέρα από τις συγκεκριμένες ενέρ­γειες, ωστόσο, τοποθετείται η τραγωδία που στιγμάτισε το νέο αντάρτικο πόλης στις 28.3.2010. Από αδέσποτη τότε βόμβα στην οδό Ιακωβάτων 61 στα Κάτω Πατήσια, όπου στεγάζεται η Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων, σκοτώθηκε ο 15χρονος οι­κονομικός μετανάστης Χαμί Νατζάφι από το Αφγανιστάν και τραυματίστηκαν η 11χρονη αδελφούλα του Φερστέ και η 45χρονη μητέ­ρα του Ζάχρα. Πολλοί – όχι άδικα – παραλλή­λισαν το γεγονός με ό,τι συμβόλισε και όποια πλήγματα επέφερε στη 17 Νοέμβρη η υπόθε­ση Αξαρλιάν...
http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...