ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

0 Η ΣΩΣΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ BLOGS

( Λάβαμε ένα σχόλιο αναγνώστη με ενδιαφέρουσες απόψεις περί της αναπαραγωγής άρθρων μεταξύ των Ιστολογίων. Θα μπορούσε να αποτελέσει έναν ευρύτερο κορμό συζητήσης από συμφωνούντες ή διαφωνούντες. Χρέος μας είναι να εκθέσουμε τις απόψεις αυτές. Αυτονόητο είναι ότι ο καθένας μπορεί να σχολιάσει κόσμια και τις δικές του στα σχόλια. Δημήτρης Π.Γ. )

Το Σχόλιο :

Θα πρέπει να επαινέσουμε το έργο των bloggers, που φροντίζουν, όχι μόνο να μας ενημερώνουν, αλλά και αναρτούν στους ιστοχώρους που διαχειρίζονται, άρθρα δικά μας, άρθρα που ο καθένας μας μπορεί να .... γράψει.
Κάποια από τα άρθρα αυτά μας ενημερώνουν, κάποια μας ψυχαγωγούν, πολλά όμως μας βάζουν σε προβληματισμούς για τα σύγχρονα προβλήματα της πατρίδας μας, είτε είναι κοινωνικά, είτε πολιτικά, είτε αφορούν την παιδεία, τη διπλωματία κλπ.
Ανάμεσα στα θέματα που διαβάζουμε ανακαλύπτουμε και «άρθρα διαμάντια», που κάποιοι συμπολίτες μας αφιερώνουν τον χρόνο τους, τη σκέψη τους και την ιδιαίτερη συγγραφική τους ικανότητα, για να μας προβληματίσουν, ώστε σε κάποια δεδομένη στιγμή να μπορέσουμε να αντιληφθούμε και να κρίνουμε γεγονότα και καταστάσεις.

Τα περισσότερα άρθρα, συνήθως, μετά την αρχική τους ανάρτηση, κυκλοφορούν και στα διάφορα άλλα blogs για να δοθεί η δυνατότης σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους να τα διαβάσουν και να διαμορφώσουν κι αυτοί τη δική τους άποψη.

Ως εδώ, το θέμα δεν παρουσιάζει κάτι το επιλήψιμο. Θεωρείται θεμιτό.
Το λάθος που παρατήρησα όμως διαβάζοντας πολλά blogs, είναι ότι κάποιοι διαχειριστές (ευτυχώς λίγοι), αντιγράφουν το ενυπόγραφο άρθρο που επέλεξαν και «παραλείπουν» να αναφέρουν τόσο το όνομα του αρθρογράφου όσο και τα στοιχεία της πηγής και της συγκεκριμένης ανάρτησης απ’ όπου το άντλησαν. Και όχι μόνο αυτό, παρατηρείται και το φαινόμενο να επεμβαίνουν αυθόρμητα σε τροποποιήσεις του κειμένου ή του τίτλου που έχει επιλέξει ο συγγραφέας.

Πρόκειται, κατά την κρίση μου, σε ανεπίτρεπτη τακτική.

Εάν σου αρέσει το άρθρο, και θα ήθελες να το αναρτήσεις και συ στον ιστότοπό σου, θα πρέπει να σεβαστείς και τον συγγραφέα, αλλά και τον συνάδελφο blogger που έκανε την πρώτη ανάρτηση, και να το αντιγράψεις και παρουσιάσεις όπως ακριβώς αυτό έχει πρωτοεμφανιστεί. Εάν κάτι δεν σε ικανοποιεί, υπάρχει ο πολύ απλός τρόπος, να μην αποφασίσεις την ανάρτησή του. Αν πάλι θα ήθελες κάτι διαφοροποιημένο, μπορείς με τον ίδιο εύκολο τρόπο να επικοινωνήσεις είτε με τον αρθρογράφο, είτε με την πηγή του άρθρου, να προτείνεις την άποψή σου, και μόνο με την σύμφωνη γνώμη τους να κάνεις τις αλλαγές.

Οι αυθαιρεσίες κρίνονται ανέντιμες και αντίθετες με τους κανόνες καλής συνεργασίας των blogs.-

Αναγνώστης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...