ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

0 «Καμπανάκι» για μπλακ άουτ στο Ίντερνετ


Ο «πατέρας» του Διαδικτύου προειδοποιεί ότι έρχονται «χρόνια αστάθειας»
Αβέβαιο και ταραχώδες προβλέπεται το μέλλον του Διαδικτύου, καθώς οι διαθέσιμες διευθύνσεις «στερεύουν» και ο Παγκόσμιος Ιστός κινδυνεύει με «μπλακ άουτ».

Ο αποκαλούμενος «πατέρας» του Διαδικτύου, Βιντ Σερφ, προειδοποίησε ότι έρχονται «χρόνια διαδικτυακής αστάθειας», κάνοντας λόγο για μια από τις «πιο ταραχώδεις περιόδους» από τη δημιουργία του Ίντερνετ το 1982.

Ο Σερφ κάλεσε τις επιχειρήσεις, τις κυβερνήσεις και την ακαδημαϊκή κοινότητα να υιοθετήσουν το συντομότερο δυνατό το νέο πρωτόκολλο διευθύνσεων IPv6 (Internet Protocol Version 6), που αποτελεί τη λύση στο πρόβλημα.

«Αυτό πρέπει να συμβεί, αλλιώς το Ίντερνετ θα σταματήσει να μεγαλώνει ή δεν θα είναι ικανό να μεγαλώσει άλλο», προειδοποίησε.

«Ξεμένουμε από διευθύνσεις»
Το Ίντερνετ έφτασε στο σημερινό του μέγεθος χρησιμοποιώντας την έκδοση 4 του συστήματος διευθυνσιοδότησης (IPv4), η οποία χωράει περίπου 4,3 δισεκατομμύρια διευθύνσεις.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, το «απόθεμα» διευθύνσεων IP θα εξαντληθεί μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου 2012, δηλαδή σε περίπου 14 μήνες από σήμερα.

«Θα ξεμείνουμε από διευθύνσεις, ιδίως τώρα που αποκτούμε όλο και περισσότερες συσκευές με πρόσβαση στο Ίντερνετ, όπως τα κινητά τηλέφωνα. Το IPv6 θα είναι κρίσιμο για το μέλλον του Ίντερνετ», σημείωσε ο Σερφ.

Τι είναι οι διευθύνσεις IP

Η διεύθυνση IP (Internet Protocol address), είναι ένας μοναδικός αριθμός που χρησιμοποιείται από κάθε υπολογιστή, ιστοσελίδα ή συσκευή που παρέχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Το IPv6 είναι ένα σύστημα διευθυνσιοδότησης με πολύ μεγαλύτερη χωρητικότητα – εκτιμάται ότι θα προσφέρει τρισεκατομμύρια διευθύνσεις. Ωστόσο, η χρήση του δεν έχει μέχρι σήμερα διαδοθεί.

«Κοντόφθαλμη» η πολιτική των επιχειρήσεων
Ο Βιντ Σερφ επέκρινε τις επιχειρήσεις παγκόσμιας εμβέλειας, χαρακτηρίζοντας «κοντόφθαλμη» την πολιτική που ακολουθούν στο θέμα, καθώς δεν έχουν ακόμη μεριμνήσει για τη μετάβαση στο IPv6.

«Η επιχειρηματική κοινότητα πρέπει να καταλάβει ότι πρόκειται για μια υποδομή στην οποία βασίζεται. Πρέπει, λοιπόν, να αλλάξει στάση, αν θέλει να συνεχίσει να μεγαλώνει».

Προβλήματα κατά τη μετάβαση
Σύμφωνα με τον «πατέρα» του Ίντερνετ, αναμένεται να σημειωθούν προβλήματα κατά τη μετάβαση, καθώς τα δύο συστήματα δεν είναι συμβατά. «Οι συνδέσεις Διαδικτύου μπορεί να καταστούν αναξιόπιστες και η πρόσβαση στους ιστότοπους και τις υπηρεσίες θα γίνει πολύ δύσκολη».

Ο Σερφ, που διετέλεσε αντιπρόεδρος της Google, προώθησε την υιοθέτηση ενός «ανοικτού» Διαδικτύου που θα προάγει την καινοτομία, υποστηρίζοντας ότι αποτελεί το «κλειδί» για την ανάπτυξή του Ίντερνετ.

«Το άνοιγμα του Διαδικτύου έχει σπρώξει την επιτυχία του. Προσφέρει μια πλατφόρμα λογισμικού που μπορεί κανείς να χτίσει πάνω της και να κάνει τις υπηρεσίες του Ίντερνετ διαθέσιμες σε οποιονδήποτε χρήστη σε ολόκληρο τον κόσμο».

Χάι-τεκ κελάρι!
Ο Σερφ αποκάλυψε ότι έχει ήδη εγκαταστήσει στο σπίτι του ένα δίκτυο IPv6, το οποίο αποτελείται από αισθητήρες που μετρούν τις εκπομπές φωτός και θέρμανσης.

Το εφαρμόζει ήδη στο κελάρι κρασιών που έχει στο υπόγειο του σπιτιού του. Όταν η θερμοκρασία αυξάνεται πάνω από 16 βαθμούς Κελσίου, το σύστημα στέλνει αυτόματα μια ειδοποίηση. Ο Σερφ προέβλεψε ότι λειτουργίες όπως αυτή θα χρησιμοποιούνται ευρέως στα σπίτια τα επόμενα χρόνια.

Ποιος είναι ο Σερφ

Ο 67χρονος Βιντ Σερφ ήταν ο εμπνευστής του στρατιωτικού ηλεκτρονικού δικτύου των Ηνωμένων Πολιτειών, Arpanet, που αποτέλεσε τον «πρόδρομο» του Διαδικτύου. Επίσης, δημιούργησε, μαζί με έναν συμφοιτητή του, το πρωτόκολλο επικοινωνίας TCP/ΙΡ, στο οποίο στηρίχθηκε η εξάπλωση του Διαδικτύου.

Πηγή : TNSite

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...