ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

0 Γατάκι-μούμια μέσα σε αρχαίο αιγυπτιακό ομοίωμα

Μέσα σε ένα ομοίωμα γάτας από την Αίγυπτο βρέθηκε ένα μουμιοποιημένο πτώμα μικρού γατιού.
 
Οι επιστήμονες έκαναν ακτινογραφίες στο ομοίωμα και ανακάλυψαν ότι μέσα του ''έκρυβε'' ένα γατάκι.
 
Οι Αιγύπτιοι τιμούσαν ιδιαίτερα τις γάτες και αυτό θεωρείται ένα ακόμα γατο-φέρετρο, αφού το σώμα του γατιού είχε περάσει από διαδικασίες μουμιοποίησης.


Στην Αρχαία Αίγυπτο οι γάτες ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής ζωής των ανθρώπων. Της έπαιρναν μαζί στο κυνήγι και στο ψάρεμα, της έκαναν δώρο στις γυναίκες τους για παρέα και πολλά κορίτσια είχαν το όνομα Μίτ ή Μιούτ που θυμίζει το Μιάου της γάτας.
 

Οι γάτες αντιμετωπίζονταν με σεβασμό λόγω του μυστηρίου που δημιουργούσαν με την εμφάνισή τους. Γινόντουσαν γιορτές για χάρη τους και ακόμα και οι βασίλισσες ντυνόντουσαν σαν γάτες, με μυτερά στέμματα και έβαφαν τα μάτια τους ώστε να μοιάζουν στο σχήμα με γατίσια.
 
tapantaedo1.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...