ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

0 Eλάτη Τρικάλων



Το ταξίδι μας στην Ελλάδα συνεχίζεται...
Προορισμός αυτή τη φορά ένα ορεινό χωριό του Νομού Τρικάλων, η πανέμορφη και καταπράσινη Ελάτη.

Η Ελάτη, που είναι ευρέως γνωστή και ως Τύρνα, βρίσκεται σε απόσταση μόλις 34 χλμ. από τα Τρίκαλα, 15 χλμ. από την Πύλη και 14 χλμ. από το Περτούλι. Χτισμένη σε υψόμετρο 900μ., είναι η έδρα του Δήμου Αιθήκων. Στους οικισμούς που περιλαμβάνει ανήκουν οι Βλάχα, Ξυλοχώρι, Αγ. Γεώργιος και Λιόπιοτα. Την περιβάλλει ο Κόζιακας και ειδικότερα οι κορυφές Παπαδιά, Κόκκινος Βράχος, Αρκουδότρυπα και Ψηλό. Στο δάσος που απλώνεται στα νοτιοδυτικά της Ελάτης υπάρχουν έλατα, πεύκα, καστανιές, δρύες και πλατάνια. Δροσερά νερά αναβλύζουν απο τις ...διάφορες πηγές, όπως είναι οι Γούβες, ϊταμος, Αρβανίτες, Μπέη, Καλογερομάντρι και Κανάλια, ενώ την περιοχή διασχίζουν οι ποταμοί Κακόρεμα και Κριάκουρα. Στην επίσκεψη του οφείλει αναμφισβήτητα να συμπεριλάβει κανείς την τοποθεσία με τους σταλακτίτες στα όρια της Πιαλείας, τη λίμνη του Κόζιακα και το σπήλαιο στην Αρκουδότρυπα.

Η παράδοση συνδέει την Ελάτη με το αρχαίο Πότναιο, γεγονός που φανερώνουν τα ερείπια αρχαίου οικισμού που υπάρχουν στην περιοχή. Η Τύρνα αποκτά ακόμα ένα «παιδαγωγικό» παρελθόν καθώς αποτελεί την πατρίδα της Ρόζας Ιμβριώτη και έδρα του Παιδαγωγικού Φροντιστηρίου. Ο επισκέπτης είναι δυνατόν να συναντήσει διάφορες όμορφες εκκλησίες, όπως της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και των Αγ. Αναργύρων , και διάσπαρτα ξωκλήσια, όπως του Προφήτη Ηλία, της Αγ. Τριάδος και του Αγ. Γεωργίου.
Οι κάτοικοι της περιοχής ενασχολούνται κυρίως με τον τουρισμό, αλλα και με την γεωργία, την υλοτομία και την κτηνοτροφία. Το χειμώνα είναι ...γύρω στους 700 και το καλοκαίρι είναι δυνατόν να φτάσουν και τους 4.000. Τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου γίνεται στην Ελάτη τρίημερο λαϊκό γλέντι, στις 23/4 και του Αγ. Πνεύματος δοξολογία και «διάκλιση».Τέλος διάφορες εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα τις ημέρες των Αποκρεών, των Φώτων και του γλεντιού των Σαρακατσαναίων.

http://anemo-milos.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...