ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

0 Κυκλοφοριακή συμφόρηση στο Διάστημα!

Την αποφυγή συγκρούσεων μεταξύ των δορυφόρων που έχουν γεμίσει τον διαστημικό χώρο πάνω από τη Γη, έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας η προσφάτως ιδρυθείσα Space Data Association.

Και αυτό γιατί αν συγκρουστεί κάτι στο διάστημα, πράγμα σπάνιο, οι επιπτώσεις από τη σύγκρουση είναι μακροχρόνιες.

Τα κομμάτια που σπάνε από τη συντριβή φυσικά και δεν πρόκειται να περισυλλεχθούν και επιπλέον δεν μπορείς να τα μαζέψεις.

Απλώς κινούνται σε τροχιά με πολύ γρήγορους ρυθμούς και υπάρχει φόβος να πέσουν πάνω σε άλλους δορυφόρους.

Οι... διαστημικοί τροχονόμοι αυτής της ομάδας έχουν πιάσει δουλειά από τον Ιούλιο, και με τη βοήθεια 120 δορυφόρων, προσπαθούν να αποτρέψουν πιθανές συγκρούσεις στο διάστημα.

Τον Φλεβάρη του 2009, ένας δορυφόρος από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης, το Cosmos 2251, έπεσε πάνω σε εναν δορυφόρο τηλεπικοινωνιας, της εταιρείας Iridium.

Η σύγκρουση συνέβη με ταχύτητα 12 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο, περίπου 800 χιλιόμετρα πάνω από τη Γη. Το αποτέλεσμα 1,.700 κομμάτια ξεχύθηκαν στο διάστημα, 96% των οποίων βρίσκονται ακόμα σε τροχιά γύρω από τη Γη.

Η ομάδα αναμένεται να οργανωθεί σωστά μέχρι τον Ιανουάριο, προκειμένου να ελέγχει τους 350 εμπορικούς δορυφόρους που βρίσκονται 35.000 χιλιόμετρα πάνω από τη Γη, και άλλους τόσους που βρίσκονται σε χαμηλότερο υψόμετρο. 
tapantaedo1.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...