ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

0 Τι είναι το πελώριο ακέφαλο πλάσμα που βρέθηκε στον Καναδά;

Το ακέφαλο θαλάσσιο πλάσμα που βλέπετε στις φωτογραφίες βρέθηκε πρν από λίγες ημέρες στην παραλία Lower Cove στο Bay of Islands του Καναδά! Οι ψαράδες που το πρωτοαντίκρυσαν δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν πλησιάζοντας το διαπίστωσαν πως, όχι μόνο του έλειπε το κεφάλι, αλλά δεν έμοιαζε με κανένα από τα γνωστά θαλάσσια είδη!   Η εφημερίδα "The Western Star" που κάλυψε ο γεγονός μίλησε με δεκάδες κατοίκους αλλά και επαγγελματίες αλιείς της περιοχής. Κανείς δεν είχε ξαναδεί κάτι παρόμοιο στη ζωή του! 
 "Θα ήταν ωραίο να ...
δούμε αν κάποιος ξέρει τι είναι," λέει ο Warrick Lovell, ένας από τους ντόποιους που εντόπισαν το "περίεργο" πλάσμα. "Αρχικά σκέφτηκα ότι ίσως ήταν φώκια που  ξεβράστηκε από την παλίρροια της προηγούμενης ημέρας. Όταν όμως πλησίασα κοντά βεβαιώθηκα ότι δεν ...μοιάζει καθόλου με φώκια".
  Το ζώο έχει μήκος περίπου 5,5 μέτρων, από τα οποία τα 3,5 είναι μόνο η ουρά του, η οποία λεπταίνει στο πίσω μέρος. Αυτό έκανε κάποιους να σκεφτούν ακόμη και την πιθανότητα να πρόκειται για πλοκάμι κάποιου γιγαντιαίου καλαμαριού, κάτι που αποκλείστηκε από τους ειδικούς που έσπευσαν επί τόπου.
   Το σχήμα της ουράς σε συνδιασμό με το μέγεθος αλλά και το τετραγωνισμένο σώμα, έγιναν αφορμή να ακουστούν εικασίες ακόμη και για το ... τέρας του Λοχ Νες, αλλά οι πιο ψύχραιμοι παρενέβησαν και πρότειναν να εξεταστεί το κουφάρι από το ειδικό  Τμήμα Αλιείας και Θαλασσών (D.F.O) που λειτουργεί στην περιοχή.
Τι έδειξε η πρώτη έρευνα των επιστημόνων
  Σήμερα το πρωί,  εκπρόσωπος του  DFO ανακοίνωσε πως κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για κάποιο σπάνιο είδος φάλαινας  ή καρχαρία.
  "Όλα δείχνουν πως το συγκεκριμένο ζωντανό αποκεφαλίστηκε από κάποιο πλοίο, γιατί στο σημείο που έχει αφαιρεθεί το κεφάλι δεν υπάρχουν ίχνη από πάλη με άλλο ζώο. Έχουμε στείλει δείγμα ιστού για εξέταση αλλά δυστυχώς έχουμε προχωρημένη αποσύνθεση και δεν ξέρουμε πόσο διαφωτιστικά θα είναι τα αποτελέσματα, τα οποία θα καθυστερήσουν αρκετά", κατέληξε.
  Οι ντόπιοι δεν έδειξαν να ικανοποιούνται και πολύ από την απάντηση αφού - επαγγελματίες ψαράδες οι περισσότεροι- λένε πως έχουν δει δεκάδες νεκρούς καρχαρίες ή φάλαινες και δεν υπάρχει καμμία ομοιότητα με το "ακέφαλο πλασμα"!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...