ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

0 Επιστήμονες χαρτογράφησαν το κλίμα της Μέσης Γης του Τόλκιν

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Μπρίστολ, προφανώς μυημένοι στο φανταστικό σύμπαν του Τόλκιν, άντλησαν έμπνευση και πληροφορίες από τους λεπτομερείς χάρτες της Μέσης Γης για να «ανακατασκευάσουν» το κλίμα της.

Στόχος του πρωτότυπου πειράματός τους ήταν να δείξουν πόσο ευέλικτες είναι οι τεχνικές προσομοίωσης του κλίματος.

Με έναν προσομοιωτή κλίματος, όπως αυτοί που χρησιμοποιούνται στις προβλέψεις για την παγκόσμια υπερθέρμανση, είδαν ότι στο Σάιρ, όπου ζουν τα Χόμπιτ, επικρατούν καιρικές συνθήκες παρόμοιες με αυτές στο βροχερό Λέστερσαϊρ ή το Λίνκολνσαϊρ της Βρετανίας ή ακόμη και στη Λευκορωσία....



Όπως επισημαίνουν πάντως οι επιστήμονες, η επιλογή της Νέας Ζηλανδίας για τα γυρίσματα των ταινιών του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, ήταν κλιματικά εύστοχη.

Στη Μόρντορ, προπύργιο του σατανικού Σάουρον, ο καιρός μοιάζει περισσότερο με αυτόν του Λος Άντζελες ή του Τέξας, ενώ στη βόρεια Μόρντορ επικρατούν καιρικές συνθήκες παρόμοιες με της Νέας Νότιας Ουαλίας.

«Η μελέτη μας ήταν αρκετά διασκεδαστική, όμως έχει και μία σοβαρή πλευρά, αφού ένα κεντρικό κομμάτι της εργασίας μας εδώ στο Μπρίστολ περιλαμβάνει τη χρήση κλιματικών μοντέλων τελευταίας τεχνολογίας, που μας βοηθούν να προσομοιώσουμε και να κατανοήσουμε το κλίμα που επικρατούσε στη Γη παλαιότερα», δήλωσε στη βρετανική Telegraph ο ερευνητής Νταν Λαντ.
«Συγκρίνοντας τα αποτελέσματά μας με τις ενδείξεις κλιματικής αλλαγής του παρελθόντος, για παράδειγμα από δακτυλίους δέντρων, πυρήνες πάγου και αρχαία απολιθώματα φυτών και ζώων, μπορούμε να ενισχύσουμε το κύρος των κλιματικών μοντέλων και να αποκτήσουμε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην ακρίβεια των προβλέψεών τους για το κλίμα στο μέλλον», εξήγησε ο επιστήμονας.

naftemporiki
apocalypsejohn.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...