ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

0 ΧΑΝΙΑ: Στο ομορφότερο λιμάνι του κόσμου!!!


 

Τα χρώματα της παλιάς πόλης. Το ηλιοβασίλεμα πίσω από τον φάρο στο ενετικό λιμάνι. Μια σκιερή πλατεία το καταμεσήμερο. Οι μυρωδιές που πλημμυρίζουν τις γειτονιές γύρω από τα ταβερνάκια και σε ακολουθούν σε κάθε σου βήμα. Ένα ακόμα σοκάκι που δεν είχες περπατήσει, ενώ νόμιζες πως τα έχεις εξερευνήσει όλα. Η θέα του ενετικού λιμανιού από ένα παράθυρο του Ναυτικού Μουσείου. Η ρακή που θολώνει λίγο τις εικόνες τα απογεύματα. Μπορείς να απαριθμήσεις εκατό ακόμα γωνιές, εικόνες, γεύσεις και μυρωδιές, και πάλι δεν θα έχεις περιγράψει τα Χανιά σε όλο τους το μεγαλείο.
Η κατά γενική ομολογία ωραιότερη πόλη της Κρήτης είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα ο οποίος θέλει τα λιμάνια να είναι ενδιαφέροντα μεν, άσχημα δε. Είναι επίσης όλα όσα έχει στο μυαλό του ο νεοφερμένος επισκέπτης της Κρήτης –φιλόξενα, πολύχρωμα, ρομαντικά, με την Ιστορία αποτυπωμένη σε κάθε τους γωνιά– κι ακόμα περισσότερα. Γι’ αυτό αποτελούν και την ιδανική «βάση» για την πρώτη εξερεύνηση του νησιού –ή τουλάχιστον της δυτικής του πλευράς, αν δεν είστε λάτρεις των μεγάλων αποστάσεων και της πολύωρης οδήγησης. Μετά την πρώτη αυτή εξερεύνηση, θα εξακολουθήσουν να αποτελούν την ιδανική βάση κάθε φορά που θα επιστρέφετε, γιατί απλούστατα δεν θα μπορείτε να τα απαρνηθείτε.
diaforetiko.gr : 667531 ZACJKS8CXrM ΧΑΝΙΑ: Στο ομορφότερο λιμάνι του κόσμου!!!
Οι πρώτες βόλτες 
Ξεκινούν απαρεγκλίτως από την παλιά πόλη… και πολλές φορές σταματούν εκεί. Όχι γιατί δεν έχετε τίποτα να δείτε ή να κάνετε στην καινούρια πόλη –το αντίθετο– αλλά γιατί τα πλακόστρωτα καλντερίμια της, τα βενετσιάνικα αρχοντικά της και τα χρώματα που εναλλάσσονται σε κάθε γωνία της μπορούν να σε αιχμαλωτίσουν για μέρες. Πίσω από κάθε γωνία περιμένει κρυμμένη άλλη μία έκπληξη, άλλο ένα λουλουδιασμένο μπαλκόνι, άλλη μία χρωματιστή πόρτα, άλλα πέντε σκαλάκια που οδηγούν ποιος-ξέρει-πού. Καμία γωνία δε μοιάζει με την άλλη, καμία απόχρωση ξύλινης πόρτας δεν είναι ίδια με την προηγούμενη, κανένα (εντάξει, σχεδόν) σοκάκι δεν είναι παράλληλο με το διπλανό του. Ο μικρός χαριτωμένος αυτός λαβύρινθος οδηγεί, μέσα από διάφορα κατηφορικά σοκάκια, στο ενετικό λιμάνι με τον πιο αναγνωρίσιμο φάρο της ελληνικής ακτογραμμής, τα παραταγμένα στη σειρά ταβερνάκια και café και το πολυφωτογραφημένο τζαμί στην άκρη του. Πιάστε τραπεζάκι σε μια από τις ταράτσες, για πανοραμική θέα σε όλο το λιμάνι, αργά το απόγευμα, όταν τα χρώματα του ηλιοβασιλέματος κάνουν το ήδη ρομαντικό τοπίο να μοιάζει ονειρικό.
diaforetiko.gr : 667528 ecpudi4ZMDs ΧΑΝΙΑ: Στο ομορφότερο λιμάνι του κόσμου!!!
Οι λάτρεις της Ιστορίας, παλαιότερης και σύγχρονης, έχουν δύο στάσεις να συμπεριλάβουν στα «οπωσδήποτε» της βόλτας τους: Το αρχαιολογικό μουσείο, στην καρδιά της παλιά πόλης, τα εντυπωσιακά εκθέματα του οποίου συναγωνίζονται το επιβλητικό κτίριο το οποίο τα στεγάζει –τον ναό του Αγίου Φραγκίσκου, του τάγματος των Φραγκισκανών– για το ποιο θα σας εντυπωσιάσει περισσότερο. Και το Ναυτικό Μουσείο, στην απέναντι άκρη του λιμανιού από εκείνη που φιλοξενεί το τζαμί, στεγάζει σε τρεις γεμάτους ορόφους όλη την πρόσφατη ιστορία της Κρήτης, που είναι προφανώς άρρηκτα συνδεδεμένη με την θάλασσα. Ένας από τους βασικότερους λόγους που έχετε για να πάρετε την δύσκολη απόφαση να ξεμακρύνετε από την παλιά πόλη, είναι η Δημοτική Αγοράτων Χανίων: Μια πλημμυρισμένη από χρώματα και αρώματα διασταύρωση ανάμεσα σε ανατολίτικο σουκ και σκεπαστή ευρωπαϊκή αγορά (για την ιστορία, το σταυρωτό της σχήμα είναι εμπνευσμένο από την αντίστοιχη αγορά της Μασσαλίας). Πολύ κοντά της, ο δημοτικός κήπος είναι μια όμορφη πράσινη όαση μέσα στην πόλη, που φιλοξενεί και ένα μίνι ζωολογικό πάρκο με ζωάκια της κρητικής φύσης.
diaforetiko.gr : 667534 HG BIjJE2Lo ΧΑΝΙΑ: Στο ομορφότερο λιμάνι του κόσμου!!!
diaforetiko.gr : xania2013 680 277631 D592M9 ΧΑΝΙΑ: Στο ομορφότερο λιμάνι του κόσμου!!!
diaforetiko.gr : xania2013 GAL 1 277627 392FK1 ΧΑΝΙΑ: Στο ομορφότερο λιμάνι του κόσμου!!!
diaforetiko.gr : xania2013 GAL 10 277618 L302W0 ΧΑΝΙΑ: Στο ομορφότερο λιμάνι του κόσμου!!!
diaforetiko.gr : xania2013 GAL 11 277617 9199X1 ΧΑΝΙΑ: Στο ομορφότερο λιμάνι του κόσμου!!!
diaforetiko.gr : xania2013 GAL 12 277616 163E54 ΧΑΝΙΑ: Στο ομορφότερο λιμάνι του κόσμου!!!
diaforetiko.gr : xania2013 GAL 14 277614 45B215 ΧΑΝΙΑ: Στο ομορφότερο λιμάνι του κόσμου!!!
diaforetiko.gr : xania2013 GAL 15 277613 635K51 ΧΑΝΙΑ: Στο ομορφότερο λιμάνι του κόσμου!!!
diaforetiko.gr : xania2013 GAL 16 277612 405545 ΧΑΝΙΑ: Στο ομορφότερο λιμάνι του κόσμου!!!
diaforetiko.gr : xania2013 GAL 2 277626 5039D9 ΧΑΝΙΑ: Στο ομορφότερο λιμάνι του κόσμου!!!
diaforetiko.gr : xania2013 GAL 4 277624 49N992 ΧΑΝΙΑ: Στο ομορφότερο λιμάνι του κόσμου!!!
diaforetiko.gr : xania2013 GAL 7 277621 950CYQ ΧΑΝΙΑ: Στο ομορφότερο λιμάνι του κόσμου!!!
in2life.gr
http://www.alexiptoto.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...