ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

0 Οι 14 λόγοι που η πατρότητα με έκανε καλύτερο άνθρωπο

 Οι 15 λόγοι που η πατρότητα με έκανε καλύτερο άνθρωπο
Ο συγγραφέας του βιβλίου The Daddy Guide : Real-Life Advice and Tips from over 250 Dads and Other Experts Kevin Nelson,  μας δίνει κάποιους από τους πολλούς λόγους που η πατρότητα κάνει ένα άντρα, καλύτερο άνθρωπο.

1. Η πατρότητα μου έμαθε πως η ρουτίνα δεν είναι κακό πράγμα
Μέχρι να γίνει πατέρας, στην «εργένικη» ζωή του κάθε άντρας διαχειρίζεται το χρόνο του όπως νομίζει. Από την πρώτη στιγμή που γίνεται πατέρας ο χρόνος αυτός μοιράζεται σε κάποια ακόμη πρόσωπα. Τα παιδιά έτσι κι αλλιώς χρειάζονται πρόγραμμα οπότε κι εσύ αναγκάζεσαι να το τηρήσεις. Εντάξει όχι πάντα, μια και κάθε μπαμπάς πάντα βρίσκει τρόπους και μικρές ευκαιρίες να λουφάρει από τα δύσκολα. Αλλά τις περισσότερες φορές η ρουτίνα είναι απαραίτητη. Και όπως συνειδητοποίησα με έκανε και πιο παραγωγικό.

2. Μου έμαθε την αξία της συζήτησης
Οι άντρες ως γνωστόν δε συζητούν ούτε για τα προβλήματα της σχέσης τους ούτε για τις ευτυχισμένες της στιγμές. Το θεωρούν απλώς περιττό. Προτιμούν να τα νιώθουν. Με τα παιδιά όμως δεν πρέπει απλώς να συζητάς επιβάλλεται. Άλλωστε κάθε αθώα απορία των παιδιών μπορεί να γίνει αφορμή για να μάθεις και ο ίδιος εκατοντάδες νέα πράγματα. Και να νιώσεις χιλιάδες νέα συναισθήματα.

3. Μου έμαθε την αξία της μεγάλης οικογένειας.
Ένα Αφρικανικό ρητό λέει πως «για να μεγαλώσεις ένα παιδί χρειάζεται ένα ολόκληρο χωριό». Και είναι αλήθεια. Κάποτε δεν καταλάβαινα πως η γυναίκα μου μπορούσε να περνάει ώρες με τις θείες και τις ξαδέρφες της, να γελάνε και να συζητούν για δεκάδες ασήμαντα πράγματα. Όταν κάναμε παιδιά συνειδητοποίησα πόσο βοηθητικά είναι αυτά τα οικογενειακά reunions. Τα παιδιά θέλουν πολύ να βρίσκονται μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον και να μαθαίνουν καινούρια πράγματα. Αν αυτά τα πράγματα τα μαθαίνουν από δικούς τους ανθρώπους ακόμη καλύτερα.

4. Μου έμαθε την αξία της διαίσθησης
Μπορεί να είναι το αρχέγονο ένστικτο του κυνηγού, αλλά με την πατρότητα συμβαίνει κάτι προφανώς μαγικό. Καταλαβαίνεις πως νιώθει το παιδί σου ακόμη κι αν βρίσκεται χιλιόμετρα μακριά. Μπορώ να καταλάβω αν τα παιδιά μου νιώθουν άσχημα, όμορφα ή κινδυνεύουν και μόνο από ένστικτο.

5. Με έμαθε να διαχειρίζομαι το στρες, αλλά και τα απροσδόκητα γεγονότα 
Αν το παιδί σου ανέβει στο δέντρο την στιγμή που δεν κοιτάζεις ή μπει στα βαθιά χωρίς να ξέρει κολύμπι, εσύ πρέπει να είσαι εκεί! 

6. Με έμαθε τι είναι προτεραιότητα
Πριν από αυτήν κολυμπούσες σε έναν ωκεανό από φιλοσοφικές αναζητήσεις…Τώρα ξέρεις πως πρώτα έρχονται τα παιδιά, μετά η δουλειά, μετά οι φίλοι…Η διαπίστωση αυτή κάποιες φορές σε τρομάζει, αλλά είναι αλήθεια.

7. Με έκανε πιο ταπεινό
Κάθε πατέρας έχει νιώσει ηλίθιος, μπροστά στο θαύμα της γέννησης αλλά και πολλές φορές καθώς εξελίσσεται το παιδί του. Πόσες ερωτήσεις του παιδιού σε βρίσκουν απροετοίμαστο, πόσα πράγματα έχασα επειδή ήμουν απών και πόσα δε μου είπε επειδή δεν το ρώτησα ποτέ! Και μόλις το συνειδητοποιείς αυτό λες: «όχι δεν είμαι ηλίθιος. Είμαι απλώς άνθρωπος»

8. Μου έμαθε να γελάω αληθινά
Μου έμαθε να γελάω με τα πιο χαζά, τα πιο έξυπνα, τα πιο απροσδόκητα και τα πιο σιχαμερά πράγματα. Και μάλιστα μέσα από την καρδιά μου

9. Μου έμαθε να εστιάζω στις μικρές χαρές και να αποφεύγω τους μακροχρόνιους σχεδιασμούς
Γιατί μόνον όταν κάνεις παιδιά συνειδητοποιείς πόσο θνητός είσαι!

10. Μου έμαθε τι σημαίνει ολοκληρωμένη αγάπη
Δηλαδή ανυστερόβουλη. Τι σημαίνει να δίνεις σε κάποιον χωρίς να περιμένεις να πάρεις τίποτα πίσω. Αλλά τελικά παίρνεις. Τα πάντα!

11. Με έμαθε να συμφιλιώνομαι με το παρελθόν μου
Για να μην καταστρέφει το παρόν μου, που είναι πλέον το πιο σημαντικό.

12. Με έμαθε πώς να μην ντρέπομαι όταν γίνομαι συναισθηματικά ευάλωτος 
Και ότι δεν πειράζει καθόλου να με δουν τα παιδιά μου να κλαίω

13. Με έμαθε ότι ποτέ δεν είναι αργά για να έχω μια ευτυχισμένη παιδική ηλικία
Αλλά αυτή την δεύτερη φορά που τη ζω μαζί με τα παιδιά μου η ευτυχία εξαρτάται από μένα και κανέναν άλλο.

14. Με έμαθε να ξεφορτώνομαι...
...Ότι δεν είναι χρήσιμο, όμορφο ή γεμάτο χαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...