ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

0 Οι ξηροί καρποί στη διατροφή

Προσοχή στην ποσότητα

Οι ξηροί καρποί αποτελούν ορισμένες από τις πιο πλήρεις τροφές στη φύση. Αποδίδουν ένα σημαντικό αριθμό θερμίδων λόγο της μεγάλης περιεκτικότητας τους σε λιπαρά.

Είναι όμως σχήμα οξύμωρο ότι ένα τρόφιμο με τόσο μεγάλη περιεκτικότητα σε λίπος έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να έχει οφέλη για την υγεία.

Με «πρωτοπόρους» τα αμύγδαλα, τα καρύδια και τα κάσιους, όλοι οι ξηροί καρποί περιέχουν τα λεγόμενα ω-3 λιπαρά οξέα, που ονομάζονται και απαραίτητα στην διατροφή του ανθρώπου.

Η χρήση των ξηρών καρπών στην καθημερινή διατροφή και η επαρκής πρόσληψη των ω-3 λιπαρών οξέων φαίνεται να συμμετέχει στην μείωση της κακής και της ολικής χοληστερόλης, στην μείωση των τριγλυκεριδίων, στην διατήρηση νεανικής επιδερμίδας.

Ακόμα περιέχουν και ποσά μαγνησίου και πρωτεϊνών που είναι σημαντικά για άτομα που αθλούνται συστηματικά.

Η τρυπτοφάνη που περιέχουν είναι μία ουσία υπεύθυνη για την παραγωγή ορισμένων νευροδιαβιβαστών που βελτιώνουν την διάθεση.

Στην περίοδο λοιπόν που ζούμε και την πίεση που βιώνουμε είναι σημαντικό να υποστηρίζουμε την διάθεση με την διατροφή μας.

Καταναλώστε λοιπόν ξηρούς καρπούς στις συνταγές ή σαν σνακ στην δουλειά και το σπίτι.

Προσέξτε όμως την ποσότητα. Μία μικρή χούφτα από ανάλατους ξηρούς καρπούς είναι αρκετή.

Πηγή: neadiatrofis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...