ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2012

0 Σπιτικό άλειμμα σοκολάτας-Homemade chocolate spread

Η μικρούλα μου, όπως και εγώ, αγαπάει πολύ την μερέντα και την νουτέλα. Έτσι αποφάσισα να της φτιάξω εγώ ένα άλειμμα σοκολάτας. Αποφάσισα να το κάνω χωρίς φουντουκάκια, αφού ήθελα να είναι διαφορετικό και δεν είχα ιδιαίτερη όρεξη να "τους βγάλω το λάδι". 
 
Αρχικά δεν είχα σκοπό να βάλω σιρόπι καραμέλας, αλλά έβγαζε βουτυρίλα, εκχύλισμα βανίλιας δεν είχα.... πάντως του ταιριάζει πολύ το σιροπάκι, την επόμενη φορά όμως θα βάλω σιρόπι φράουλας, να θυμίζει λιγάκι από kiss.Ελπίζω να το ευχαριστηθείτε όσο εμείς. Η τελευταία φωτογραφία νομίζω τα λέει όλα!
 
 
Υλικά:

120γρ βούτυρο
200γρ ζαχαρούχο γάλα
100γρ κουβερτούρα κομμένη κομματάκια
40γρ σιρόπι καραμέλας

Εκτέλεση:
Σε μπεν μαρί λιώνω το βούτυρο μαζί με το ζαχαρούχο και αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα το βγάζω από την φωτιά και προσθέτω την κομμένη κουβερτούρα, ανακατεύω να ομογενοποιηθεί , προσθέτω το σιροπάκι, ανακατεύω καλά και βάζω το μείγμα μου σε γυάλινο βαζάκι. Όταν κρυώσει το βάζω στο ψυγείο.

My little daughter and I are crazy for nutella! So I decided to make her my own chocolate spread. I  chose not to use hazelnuts since I wanted to create a new flavor. Caramel syrup matches perfectly with chocolate. Next time I will try it with strawberry syrup. I hope you enjoy it as much as we did. The last picture says it all! Take care!
Ingredients:


120gr. butter
200gr.sweetened condensed milk
100gr. dark chocolate, cut in small pieces
40gr. caramel syrup
Directions:
Melt butter and condensed milk over a bain marie. When well combined remove from heat and add chocolate pieces. Stir until well mixed and finally pour caramel syrup. Stir and empty the spread in a glass jar. When cool, store in the fridge.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...