ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

1 Pravda: Η Ελλάδα αν δώσει το πράσινο φως τότε Ρωσικά χρήματα θα έρθουν

Πριν από δύο χρόνια, η Ελλάδα έχασε την ευκαιρία να βγει από την κρίση με τη βοήθεια της Ρωσίας.
Σήμερα, ρωσικές επενδύσεις στη χώρα αναπτύσσονται και δίνουν ανάσα στις οικονομίες πολλών περιοχών της Ελλάδας, όπως οι βόρειο-ανατολικές περιοχές. Οι Ρώσοι επενδυτές προσελκύονται κυρίως από φθηνά ακίνητα, τουρισμό και ιδιοκτησία που μπορούν να αγοράσουν από το κράτος.«Η Ελλάδα θα πρέπει να δώσει μόνο στη Ρωσία το πράσινο φως, και τότε Ρωσικά χρήματα θα έρθουν», δήλωσε ο Ιβάν Σαββίδης, ένας επιχειρηματίας και ο πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Δημόσιων Οργανισμών της Ρωσίας, δήλωσε...


"Εάν η Ελλάδα αναζητά ρωσικές επιχειρήσεις, μπορώ να σας πω ότι από τον Οκτώβριο του επόμενου έτους, η Ελλάδα θα γίνει μια ευημερούσα χώρα", ανέφερε στο BBC ο Σαββίδης, πρώην βουλευτής της Ρωσικής Δούμας.



«Η Ρωσία δεν έχει γυρίσει την πλάτη της στην Ελλάδα εδώ και χίλια χρόνια, και φυσικά, δεν θα το κάνει τώρα», είπε ο αξιωματούχος.

Σύμφωνα με τον Σαββίδη, η ελληνική κυβέρνηση έχει χάσει μόλις μια ιστορική ευκαιρία για να βγει από την κρίση με τη βοήθεια της Ρωσίας. “Πριν από δύο χρόνια, όταν ο Γιώργος Παπανδρέου (πρώην πρωθυπουργός), συναντήθηκε με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, η ρωσική πλευρά ήταν έτοιμη να βοηθήσει, αλλά η Αθήνα δεν έθεσε το ζήτημα», είπε ο Σαββίδης.

Γιατί δεν ήταν η Ελλάδα έτοιμη; Ο Γερμανός πολιτικός του CDU, Armin Laschet, προσπάθησε να απαντήσει σε αυτήν την ερώτηση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, έξοδος της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ “μπορεί να οδηγήσει σε αστάθεια τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ. Η Ρωσία είναι έτοιμη να βοηθήσει την Ελλάδα με τα δισεκατομμύρια της και το σενάριο συνεχίζει να αναπτύσσεται», δήλωσε στο Reuters ο Laschet. “Υπάρχουν πολύ περισσότερα σε κίνδυνο εδώ από ότι, ένα απλό ερώτημα αν η Ελλάδα πληροί τα κριτήρια του σχεδίου διάσωσης της ΕΕ».

Ωστόσο, παρά την απουσία πολιτικής βούλησης από την πλευρά της Ελλάδας, ρωσικές επενδύσεις στο έθνος που επλήγη από την οικονομική κρίση αυξάνονται. Πρώτα, ο τουρισμός που ο Σαββίδης αποκάλεσε "the oil pipe of Greece".

Ο Ελευθέριος Μελετίδης, ένας ξενοδόχος στην περιοχή του Αγίου Όρους, δήλωσε στο BBC ότι ο αριθμός των τουριστών στην περιοχή έχει δεκαπλασιαστεί από το 2002.

"Η ρωσική αγορά είναι τεράστια. Οι Ρώσοι ορθόδοξοι, αγαπούν την Ελλάδα. Η γειτνίαση με το Άγιο Όρος είναι το κλειδί, καθώς οι Ρώσοι είναι πολύ θρήσκοι, σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από ότι οι Έλληνες".

Σύμφωνα με το Ρωσο-Ελληνικό Εμπορικό Επιμελητήριο, οι τουρίστες από τη Ρωσία – 1,7 εκατομμύρια άτομα το περασμένο έτος – αφήνουν πολλά χρήματα στη χώρα – περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια. Περίπου το 7 % των Ρώσων έρχονται με μια ευχή να αγοράσουν ακίνητη περιουσία. Για παράδειγμα, πέρυσι υπήρχαν 31.000 τέτοιες συναλλαγές καταχωρημένες. «Οι Ρώσοι έχουν ένα έντονο ενδιαφέρον για την απόκτηση γης, επιχειρήσεις και ακίνητων», δήλωσε ο Γρηγόρης Τάσιος, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Χαλκιδικής στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, Ρώσοι επιχειρηματίες έχουν αποκτήσει οκτώ ξενοδοχεία σε τέσσερα χρόνια. “Αλλά οι Ρώσοι είναι σκληροί διαπραγματευτές. Ξέρουν ότι η αγορά είναι σε ύφεση και ως εκ τούτου ζητούν έκπτωση 30 % για τα πάντα, που αγγίζουν το ενδιαφέρον τους”, πρόσθεσε.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ελληνική αγορά ακινήτων δεν είναι στην πρώτη προτεραιότητα των Ρώσων – καταλαμβάνει μόνο την 15η θέση. Το 2ο Ελληνικό-Ρωσικό φόρουμ για την ακίνητη περιουσία, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 23-24 Οκτ.2012, παρουσίασε τους ακόλουθους αριθμούς. Οι Ρώσοι προτιμούν να αγοράσουν ακίνητα στην Ιταλία (35 %), στη Βουλγαρία (15 %), στις ΗΠΑ (12 %), Τσεχία (9 %), την Ισπανία (8 %), Τουρκία (3 %), έγραφε η Ελληνική Imerisia.gr

Η πρόεδρος της ομοσπονδίας χρηματιστηριακών εταιρείιών της Ρωσίας , Άννα Lupashko, ανέφερε ότι στην Ελλάδα, ρωσικά πελάτες αναζητούν ακίνητα που κυμαίνονται από 100 έως 200.000 ευρώ για προσωπική ψυχαγωγία.

Περιέγραψε έναν μέσο Ρώσο επενδυτή. Είναι ένας επιχειρηματίας ηλικίας 30-45, παντρεμένος, με παιδιά, κάνοντας συμφωνία για πρώτη φορά. Αυτός ή αυτή θέλει να δαπανήσει περίπου 150.000 δολάρια (56 %).

Οι Ρώσοι επίσης να αναζητήσουν ένα ήπιο κλίμα (71 %), φιλική διάθεση των ανθρώπων (44 %) και επενδυτικές ευκαιρίες (40 %). Όλα αυτά μπορούν να τα βρουν στην Ελλάδα.

Εκτός από τον τουρισμό και την ακίνητη περιουσία, η ρωσική επιχείρηση είναι έτοιμη να επενδύσει στην υποδομή και τη βιομηχανία της χώρας. Για την εφαρμογή των συστάσεων του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της ΕΕ, η ελληνική κυβέρνηση ιδιωτικοποιεί μεγάλο βαθμό κρατικής ιδιοκτησίας, ώστε να αναπληρωθεί ρευστότητα. Ρώσος επενδυτής έχει αγοράσει μερίδιο ελέγχου στην υπό κρατικό έλεγχο γαλακτοκομείο Δωδώνη και ένα συγκρότημα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

1 σχόλιο:

  1. Απο τότε που οι αγγλογαλλοαυστριακοί δολοφόνησαν τον Καποδίστρια,(τον πρώτο και τελευταίο άξιο Έλληνα πολιτικό),επειδή φοβόντουσαν ότι οι Ρώσοι θα φτάσουν στη Μεσόγειο,η ελλάδα είναι καταδικασμένη να ακολουθεί και να υπηρετεί τους αρχιεγκληματίες της δύσης.Το καλό είναι ότι ο σάπιος και βαθύτατα άρρωστος δυτικός πολιτισμός πλησιάζει στο τέλος του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...