ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

0 6 σημάδια άγχους: Όταν το σώμα φωνάζει «αρκετάααα»

6 σημάδια άγχους: όταν το σώμα φωνάζει «αρκετάααα» (4)
Η οικονομική κρίση είναι αναμφίβολα ένας πολύ σημαντικός παράγοντας, που κάνει τα επίπεδα του άγχους να «χτυπούν» κόκκινο. Χαράτσια, λογαριασμοί, φόροι και στον αντίποδα, μειωμένοι μισθοί δεν είναι και λίγα κάθε μέρα. Το σώμα βέβαια προειδοποιεί και ιδού 6 περίεργα σημάδια… που πρέπει να σας προϊδεάσουν ότι είστε πολύ αγχωμένοι...



  • 1. Απώλεια μαλλιών
Ίσως να θεωρήσετε ότι πρόκειται για…τρίχες αλλά στην ουσία τα μαλλιά σας είναι ένα πρώτο σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά με την ψυχολογία σας. Υπό το πρίσμα των ψυχοσωματικών συμπτωμάτων, το τριχωτό της κεφαλής σας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και επιμένει ότι παρά τα προβλήματα πρέπει να ηρεμήσετε.

Μεταξύ των καταστάσεων, που σχετίζονται με την απώλεια μαλλιών λόγω άγχους είναι η γυροειδής αλωπεκία, μια αυτοάνοση διαταραχή στην οποία τα λευκά αιμοσφαίρια επιτίθενται στους θύλακες των τριχών, προκαλώντας την…πτώση τους.
Μια άλλη, αν και ακραία, περίπτωση είναι η τελογόνος απώλεια, η οποία βασικά χαρακτηρίζεται από μια ξαφνική απώλεια (μέχρι και 70 %) των μαλλιών. Αυτή η κατάσταση μπορεί να είναι δύσκολο να συνδεθεί με το άγχος, διότι η απώλεια μαλλιών μπορεί να συμβεί μήνες μετά από ένα αγχωτικό γεγονός, ωστόσο, είναι εφικτό, σύμφωνα με το Αμερικανικό Κολλέγιο Οστεοπαθητικής Δερματολογίας.
6 σημάδια άγχους: όταν το σώμα φωνάζει «αρκετάααα» (1)
  • 2. Ρινορραγία
Αν και υπάρχουν αμφίρροπες απόψεις για το κατά πόσο το άγχος μπορεί να προκαλέσει έντονες και παρατεταμένες ρινορραγίες, μελέτες έχουν δείξει ότι σε ορισμένες περιπτώσεις, άτομα με έντονο στρες σε κάποια περίοδο της ζωής τους, παρουσίασαν το συγκεκριμένο φαινόμενο.
Σε άρθρο μάλιστα βρετανικού ιατρικού περιοδικού αναφέρεται ότι αυτό ενδεχομένως να οφείλεται στην πίεση του αίματος όταν κάποιος βιώνει μία αγχωτική κατάσταση.
6 σημάδια άγχους: όταν το σώμα φωνάζει «αρκετάααα» (5)
  • 3. Απώλεια μνήμης
Αν παρατηρήσετε ότι δεν μπορείτε να θυμηθείτε ένα σημαντικό ραντεβού ή λεπτομέρειες από μία ιστορία, που μόλις κάποιος σας είχε αναφέρει, τότε αυτό είναι ένα δείγμα ότι ο ιππόκαμπος σας έχει συρρικνωθεί. Με απλά λόγια, το χρόνιο στρες μπορεί να «εκθέσει» τον ιππόκαμπο, την περιοχή του εγκεφάλου δηλαδή που ελέγχει τη βραχυπρόθεσμη μνήμη σας, σε υπερβολικά υψηλά επίπεδα της ορμόνης του στρες, της κορτιζόλης. Αυτό μπορεί να εμποδίσει την ικανότητα του εγκεφάλου σας να θυμηθεί πράγματα και γεγονότα.
Ο καλύτερος τρόπος για να αντιστρέψετε αυτή τη διαδικασία και να πάρετε…τη μνήμη σας πίσω, είναι να ανακαλύψετε την αιτία του άγχους και να προσπαθήσετε να ηρεμήσετε.
6 σημάδια άγχους: όταν το σώμα φωνάζει «αρκετάααα» (2)
  • 4. Αδυναμία του ανοσοποιητικού συστήματος
Μία από τις αντιδράσεις του οργανισμού στο υπερβολικό άγχος είναι η κόπωση και το αδύναμο ανοσοποιητικό σας σύστημα. Αυτό συμβαίνει πρώτον, επειδή το άγχος απελευθερώνει τις κατεχολαμίνες, τις ορμόνες δηλαδή εκείνες, οι οποίες βοηθούν στην εξισορρόπηση του ανοσοποιητικού σας συστήματος.
Παράλληλα, το στρες συρρικνώνει το θύμο αδένα σας, τον αδένα εκείνον δηλαδή που παράγει τα λευκά αιμοσφαίρια που καταπολεμούν τις λοιμώξεις και αυτό με τη σειρά του βλάπτει τα τελομερή, τα γονίδια δηλαδή που βοηθούν στην αναπαραγωγή των κυττάρων του ανοσοποιητικού.
Ένας καλός τρόπος για να ενισχυθεί η άμυνα του οργανισμού σας και να μειωθεί το άγχος είναι η άσκηση.
6 σημάδια άγχους: όταν το σώμα φωνάζει «αρκετάααα» (3)
  • 5. Υπερβολική εφίδρωση
Μια συνηθισμένη αντίδραση του οργανισμού όταν αγχώνεται είναι η εφίδρωση. Ωστόσο ορισμένοι άνθρωποι πάσχουν από υπεριδρωσία, υπερβολική δηλαδή εφίδρωση, ειδικά στην περιοχή των χεριών και των ποδιών.
Ένας πολύ αρμονικός και καλός τρόπος αντιμετώπισης αυτού του φαινομένου, είναι η γιόγκα και ο διαλογισμός, που μειώνουν το άγχος και περιορίζουν την εφίδρωση.
6 σημάδια άγχους: όταν το σώμα φωνάζει «αρκετάααα» (6)
  • 6. Εμετός
Η τάση για εμετό είναι ένας τρόπος «εκτόνωσης» του άγχους. Στην ουσία είναι ένας, παρατραβηγμένος, αλλά αρκετά σοβαρός τρόπος, που επιλέγει το σώμα σας να σας πει «αρκετά».
Η περίπτωση αυτή ονομάζεται «σύνδρομο κυκλικού υποτροπιάζων εμετού» και αφορά σε ανθρώπους, οι οποίοι έχουν έντονη ναυτία και εμετό αρκετά συχνά και για παρατεταμένο χρονικό διάστημα. Η λύση σε αυτό είναι η ξεκούραση, αρκετά υγρά (καθώς ο εμετός προκαλεί αφυδάτωση και επομένως απώλεια ηλεκτρολυτών) και φυσικά η ηρεμία.
Πηγή: clickatlife.gr

http://www.otherside.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...