ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

0 Αξιαγάπητες λευκές νυχτερίδες…

perierga.gr - Αξιαγάπητες λευκές νυχτερίδες…Οι λευκές νυχτερίδες της Ονδούρας (Ectophylla alba) ζουν σε χώρες της Κεντρικής Αμερικής, στη Νικαράγουα, την Κόστα Ρίκα και φυσικά στην Ονδούρα, τη χώρα από την οποία παίρνουν και το όνομά τους.


Δε ζουν σε σπηλιές και δεν «πίνουν» αίμα, ενώ η χαρακτηριστική λευκή γούνα τους δεν οφείλεται σε αλμπινισμό αλλά αποτελεί εξέλιξη… καμουφλάζ. Τώρα θα σκεφτείτε –και λογικά, βέβαια- ότι τα δάση της Ονδούρας δεν φημίζονται για το… λευκό τους φύλλωμα. Το αντίθετο, μάλιστα. Είναι καταπράσινα.

perierga.gr - Αξιαγάπητες λευκές νυχτερίδες…
Γιατί λοιπόν η εν λόγω νυχτερίδα χρησιμοποιεί το λευκό χρώμα για καμουφλάζ; Το μυστικό βρίσκεται στον ήλιο που διαπερνά τα φυλλώματα των δέντρων όπου φωλιάζουν οι νυχτερίδες, προσδίδοντας στην άσπρη γούνα τους πρασινωπή απόχρωση. Έτσι κρύβονται από τους εχθρούς τους!
perierga.gr - Οι νυχτερίδες δεν είναι μόνο μαύρες...
Αξίζει να σημειώσουμε ότι το είδος σύντομα θα χαρακτηριστεί απειλούμενο, καθώς οι πληθυσμοί μειώνονται δραματικά, αν και γίνονται πολλές προσπάθειες από επιστήμονες και Οργανισμούς για τη σωτηρία του.
perierga.gr - Οι νυχτερίδες δεν είναι μόνο μαύρες...
perierga.gr - Οι νυχτερίδες δεν είναι μόνο μαύρες...
perierga.gr - Οι νυχτερίδες δεν είναι μόνο μαύρες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...