ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

0 Ελληνικές αρχαιότητες σε κινεζικά ντοκιμαντέρ

Ελληνικές αρχαιότητες σε κινεζικά ντοκιμαντέρ

Aποδεκτό το αίτημα τηλεοπτικού δικτύου για κινηματογραφήσεις

Η Κίνα ψηφίζει Ελλάδα. Τουλάχιστον όσο αφορά τον αρχαίο πολιτισμό της, όπως αποδεικνύει για μία ακόμη φορά ένα μεγάλο πολιτιστικό και τουριστικό αφιέρωμα, το οποίο προγραμματίζεται από το κινεζικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV9 με τίτλο «Glamorous Greece»!

Πρόκειται μάλιστα για ένα μεγάλο δίκτυο, που προβάλλει αποκλειστικά ντοκιμαντέρ, τα οποία δεν μεταδίδονται μόνον στην Κίνα (αν και αυτό από μόνο του θα έφθανε) αλλά σε όλο τον πλανήτη στην αγγλική γλώσσα μέσω δορυφόρων στην Ευρώπη, την Ασία και την Αμερική, καθώς και μέσω Ιντερνετ.

 Με ευχαρίστηση έγινε έτσι αποδεκτό από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο το αίτημα του κινεζικού δικτύου για κινηματογράφηση αρχαιοτήτων (αρχαιολογικών χώρων και μουσείων) σε όλη την Ελλάδα προκειμένου να δημιουργηθούν τέσσερα επεισόδια, 45 λεπτών το καθένα, στα κινεζικά και στα αγγλικά.

Η Ακρόπολη, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και το Παναθηναϊκό Στάδιο στην Αθήνα, το Μουσείο Ηρακλείου και η Κνωσός καθώς και τα μοναστήρια των Μετεώρων συγκαταλέγονται στους χώρους που θα κινηματογραφηθούν όπως επίσης και άλλα μνημεία στην Αττική, την Αργολίδα και το Ηράκλειο.

Ηδη άλλωστε σε μερικές μέρες το κινεζικό τηλεοπτικό συνεργείο θα βρίσκεται στην Ελλάδα με σκοπό να παραμείνει ως τα μέσα Δεκεμβρίου. Παράλληλα εξάλλου θα γίνουν συνεντεύξεις με προσωπικότητες του πολιτισμού στην Ελλάδα όπως ο χορογράφος Δημήτρης Παπαϊωάννου και η Τατιάνα Αβέρωφ, διευθύντρια της Πινακοθήκης Ε. Αβέρωφ στο Μέτσοβο αλλά και με απλούς ανθρώπους όπως ένας ψαράς, ένας οινοποιός και ένας γλύπτης.

Στην παραγωγή συμμετέχει και η ΕΡΤ, στο πλαίσιο ειδικού πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, με αποτέλεσμα πάντως να υπάρχει και μείωση των τελών κινηματογράφησης κατά το ήμισυ, όπως προβλέπει ο νόμος.
http://www.tovima.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...