ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

0 Οι παράξενοι μύθοι και τα μυστήρια πίσω από τα εκ γενετής σημάδια

Σας έπιασε ποτέ άγχος μια μέρα σαν τη σημερινή (Τρίτη και 13); Ή φορέσατε ποτέ το "τυχερό" σας μπλουζάκι σε κάποιον αγώνα της αγαπημένη σας ομάδας; Ο Stuart Vyse, PhD και συγγραφέας του "Believing in Magic: The Psychology of Superstition" (Πιστεύοντας στη Μαγεία: η Ψυχολογία της Δεισιδαιμονίας), λέει πως μια από τις κινητήριες δυνάμεις πίσω από τις δεισιδαιμονίες είναι η επιθυμία για περισσότερο έλεγχο. Θέλουμε να μπορούμε να εξηγήσουμε τα αίτια και να χειριστούμε τα αποτελέσματα.

Φαίνεται πως υπάρχουν μύθοι και δεισιδαιμονίες για κάθε πτυχή της ζωής και αυτό περιλαμβάνει και φυσικά γνωρίσματα. Οι κρεατοελιές, για παράδειγμα, θεωρούνταν αποδεικτικά στοιχεία ενοχής στις Δίκες των Μαγισσών του Σάλεμ. Στους Κινέζους, το σχήμα της μύτης φανερώνει το αν κανείς θα είναι πλούσιος ή φτωχός. Το ίδιο ισχύει και για τα εκ γενετής σημάδια.

Τα σημάδια αυτά δεν είναι καθόλου σπάνια. Σχεδόν το 80% των ανθρώπων γεννιούνται με κάποιο σημάδι και υπάρχουν διαφόρων ειδών. Οι "Κηλίδες κόκκινου κρασιού", το "café au lait", η "κηλίδα του σολομού", το "δάγκωμα του πελαργού" και το "φιλί του αγγέλου" είναι μερικά από αυτά.

Όλα τα κόκκινα σημάδια είναι αποτέλεσμα των αιμοφόρων αγγείων που βρίσκονται κοντά στην επιφάνεια του δέρματος και φαίνονται. Η διαφορετική συγκέντρωση των αιμοφόρων αγγείων κάτω από το δέρμα είναι αυτό που προκαλεί τη διαφορά στην εμφάνιση μεταξύ των δύο αυτών τύπων σημαδιών –τις ροζ κηλίδες (δάγκωμα του πελαργού ή φιλί του αγγέλου) και το κόκκινο (φράουλα).

Δεν είναι ακόμα γνωστό γιατί συμβαίνει αυτή η συγκέντρωση αγγείων και εδώ ξεκινάει ο μύθος, ο μυστικισμός και η δεισιδαιμονία.

Πρώτος έρχεται ο μύθος των βιωμάτων της μητέρας. Αν μια γυναίκα βιώνει μια ιδιαίτερα ισχυρή συγκίνηση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, το μωρό θα γεννηθεί με σημάδι. Επιπλέον, αν η γυναίκα αγγίζει ένα συγκεκριμένο μέρος του σώματος της, ενώ βιώνει το συναίσθημα, σε εκείνο το μέρος του σώματος του μωρού θα εμφανιστεί το σημάδι. Στην ιρανική λαϊκές παραδόσεις υπάρχει η πεποίθηση ότι αν μια γυναίκα αγγίζει το στομάχι της, ενώ βλέπει μια ηλιακή έκλειψη, το μωρό της θα έχει σημάδι.

Άλλοι μύθοι έχουν να κάνουν με το χρώμα του φαγητού. Για παράδειγμα, αν το σημάδι είναι κόκκινο, ευθύνεται το ότι η μητέρα ήθελε να φάει φράουλες στην εγκυμοσύνη. Αλλά, αν ήθελε να φάει ζελέ ή παντζάρια, το σημάδι θα έχει χρώμα "κόκκινου κρασιού". Ο πόθος για σοκολάτα φαίνεται ότι οδηγεί σε κηλίδες με ανοιχτό καφέ χρώμα του "café au lait".

At this point, what with the tendency of women to experience pregnancy cravings, you’re probably wondering how most of us managed to get away with just one or two birthmarks and not hundreds!

Και εδώ μπορεί κανείς να σκεφτεί. Γιατί με τα τόσα "θέλω" των γυναικών κατά την εγκυμοσύνη δεν γεννιόμαστε όλοι μας με εκατοντάδες σημάδια;

Τα σημάδια λέγεται επίσης πως είναι οιωνοί για τη ζωή των ανθρώπων. Αν για παράδειγμα, έχει κάποιος σημάδι στο δεξί χέρι του σίγουρα θα ευημερήσει. Αλλά, αν είναι στο αριστερό, από οικονομικής άποψης θα τα πάει χάλια.

Ένα σημάδι στο αριστερό πόδι σημαίνει ότι το άτομο θα είναι έξυπνο, ενώ αν είναι στο δεξί, θα λατρέψει την εξερεύνηση, την περιπέτεια και τα ταξίδια. Μερικά σημάδια συνδέονται ακόμη και με το πως θα πεθάνει κάποιος.

Τους πιστεύετε ή όχι, αν έχετε κάποιο σημάδι, αφήστε την φαντασίας για λίγο ελεύθερη. Ίσως η μητέρα σας όταν ήταν έγκυος σε εσάς να ήθελε να κλωτσήσει καμία κατσίκα με το το μικρό, ροζ βαμμένο δαχτυλάκι της...

Για επιστημονική ανάλυση, επιπλοκές και θεραπεία των εκ γενετής σημαδιών, δείτε αυτό

http://3otiko.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...